30 / 04 / 2024

Piyasa Kahini çıldırdı altın ve doların bir ay sonra ne kadar olacağını açıkladı! Bu habersiz altın ve dolar alınmaz

Piyasa Kahini çıldırdı altın ve doların bir ay sonra ne kadar olacağını açıkladı! Bu habersiz altın ve dolar alınmaz

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş 2023 yılına çok az bir süre kalmışken altın ve doların bir ay sonraki rakamlarını açıkladı. İşte detaylar…



2023 YILINDA GRAM ALTIN NE KADAR OLACAK?

ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell’ın gerçekleştirmiş olduğu konuşmalarının ardından altın fiyatları için yatırımcılara son derece kritik açıklamalarda bulunan İslam Memiş, şu tahminleri gerçekleştirdi:

"Altın, gümüş gibi önemli emtialar ciddi anlamda baskılanmaya hala aynı şekilde devam ediyor. Özel olarak bu baskılanma kısa vade için kalıcı şekilde olmayabilir.

Enflasyon rakamları ise artmaya devam ediyor. Jeopolitik riskler resesyon riski falan derken, altın fiyatları tekrar yükseliş trendine girebilir ons bazında. Gram altın tarafındaki hikaye ise tamamen değişik. İster istemez doların uluslararası piyasalardaki tüm değer artışları içeride dolar - TL kurunun 18.20 Türk Lirası seviyesinin üzerinde tutulmasına sebep oluyor.

Dolar kuru için 2022 yılının son çeyreğinde 20 lira - 21 lira aralığında bugünkü ekonomik şartlarda bir fiyatlama beklemekteyiz. Eğer bu öngörümüz gerçekleşir ise gram altın – Türk Lirası fiyatında yeni rekorlar da görme ihtimalimiz çok çok yüksek. Mesela 1. 200 lira – 1. 450 lira bu masada kalmaya devam ediyor. Dolayısı ile emtia fiyatlarındaki bugünkü seviyeler orta ve uzun vadede alım fırsatı verdiğini düşünüyorum."

Piyasa Kahini çıldırdı altın ve doların bir ay sonra ne kadar olacağını açıkladı! Bu habersiz altın ve dolar alınmaz

Başvuran ailelerin hesapları bu hafta doluyor! Tam 7 bin 200 lira sizin olacak! Hemen başvurun

BİM’de iPhone 13 Pro bayramı! A101, Migros ve CarrefourSA’yı bırakın BİM’e koşun! 4 Eylül 2022 fiyat listesi

Bosch derin dondurucularda şok indirim! Evleneceklere ve kadınlara müjde! 4 Eylül 2022 derin dondurucu fiyat listesi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön