27 / 04 / 2024

Piyasa Kahini İslam Memiş dolar ve gram altın için kritik günü açıkladı! Bu gerçekleşirse piyasa karışır

Piyasa Kahini İslam Memiş dolar ve gram altın için kritik günü açıkladı! Bu gerçekleşirse piyasa karışır

Altın ve Piyasalar Uzmanı İslam Memiş, gram altın ve dolarla ilgili katıldığı son televizyon programından çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.



 

Dünyada piyasalar gözlerini Fed faiz kararına çevirdi. Amerikan Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell'in enflasyonla mücadele kapsamındaki mesajları altın ve doların hareketini etkileyecek. 

Altın ve Piyasalar Uzmanı İslam Memiş, FED’in faiz kararı öncesi TGRT Haber canlı yayınında dolar ve altın fiyatlarıyla ilgili kritik yorumlar yaptı.

FED FAİZİ 50 BAZ PUAN MI YOKSA 75 BAZ PUAN MI ARTIRIR

''Bütün dünyada Fed belirsizliği hakim. 50 baz puan mı yoksa 75 baz puan mı artış yapılacak merak ediliyor” diyen Memiş, “Bu süreçte dolar karşısında bütün varlıklar değer kaybetti. Fed’in faiz kararı sonrası daha net tahminler gelecektir. Şu anda neredeyse yüzde 20’den fazla düşüş gerçekleşti. Bu düşüşlerin devam edip etmeyeceğini ise fed sonrası göreceğiz. Haziran ayı ile bir miktar toparlanma oldu ve hatta geçen haftaya kadar Fed sonrası boğa piyasası devam edecek mi merakı devam ediyor. Ama son iki gündür resesyon fiyatlaması olduğunu görüyoruz'' ifadelerini kullandı. 

BENİM GÖRÜŞÜM GÜVERCİN TONUNDA BİR AÇIKLAMA

''Altın ve kripto para gibi emtialarda sert düşüşler gördük. Benim kişisel görüşüm Fed Başkanı Jerome Powell daha güvercin tonda bir açıklama yapacağı yönünde” diyen Memiş, “ Küresel borsalardaki riski bozmak istemeyebilir. Çünkü borsalarda da yüzde 3,5-4 civarında satışlar gerçekleşti. Bu satışlar devam ederse peşinden stagflasyon süreci geliyor zaten. Bu nedenle piyasaların rahatsız olmaması için daha yumuşak bir açıklama gerekiyor” şeklinde konuştu.

Piyasa Kahini İslam Memiş dolar ve gram altın için kritik günü açıkladı! Bu gerçekleşirse piyasa karışır


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön