03 / 05 / 2024

Piyasa Kahini İslam Memiş gram altın ve gümüş almak isteyenlere net fiyat verdi! Yatırım yapmak isteyen karar versin

Piyasa Kahini İslam Memiş gram altın ve gümüş almak isteyenlere net fiyat verdi! Yatırım yapmak isteyen karar versin

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, elinde altın ve gümüş olanların ne yapması gerektiğini açıkladı.



Memiş’in cümlelerinin devamı şu şekilde:

"İçeride dolar/TL kuru 17,45-17,50'de dalgalanırken, aslında dolardan kurtulmak isteyen, avantaja çevirmek isteyenin de euro'daki değer kaybını değerlendirmesi gerekiyor. Yatırımcı şuna karar verecek, yükselene mi yatırım yapmalıyım, yoksa değer kaybetmiş araca mı yatırım yapmalıyım?

Elinde dolar olan ancak 'ben altın ve gümüş altın almak istiyorum' diyen, gram altınını direkt dolarla alabiliyorlar. Bunun da parite işlemi var. Kapalı Çarşı'da 'dolarla altın işlemi yapmak istiyorum' dediğinde yine parite ile yapacak. Ancak TL'ye çevirerek yapmak isterseniz orada fark var, zararınız oluyor.

Dolar endeksinde de köpük fiyatlama var ama sonuca baktığımızda tabii ki ülke ekonomisini olumsuz etkiliyor. Ekrandaki rakamsal değerler, serbest piyasalarda, bankalarda geçerli değil. Vatandaşlar genelde serbest piyasaya yöneldi, böylece makas aralığının açıldığını görüyoruz. Aslında gram altın TL fiyatı 980 - 988 lira aralığında. Gram altın aslında düşmedi, düşüyormuş gibi görünüyor." 

Piyasa Kahini İslam Memiş gram altın ve gümüş almak isteyenlere net fiyat verdi! Yatırım yapmak isteyen karar versin

EDİTÖR NOTU: Bu haber 16 Temmuz 2022 tarihinde saat 01.37’de yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 17,40 Türk Lirası, euro 17,55 Türk Lirası, altının gramı ise 955 Türk Lirası değerinde.

Doları adım adım bilen Selçuk Geçer şanslı olacağız dedi! Doların nerede duracağını açıkladı

Bu haftanın en çok kazandıranı ne oldu? İşte piyasalarda çok konuşulacak son durum

Ekonomistlerin hocası Mahfi Eğilmez hangi ülkenin merkez bankasını örnek gösterdi? Tüm dünyaya ders verdi

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön