17 / 05 / 2024

Piyasa Kahini İslam Memiş'ten dolar yatırımcısını şaşırtan karar! Kimse bu seviyelerde tutamaz

Piyasa Kahini İslam Memiş'ten dolar yatırımcısını şaşırtan karar! Kimse bu seviyelerde tutamaz

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, dolar için tutulamayacak seviyeleri açıklarken, elindeki altın ve gümüşleri ne yaptığını söyledi.



Tüm emtia fiyatlarına da değinen Memiş, “Şu an altın ve gümüşün sevdiği ortamlardan geçiyoruz. Enflasyon altın demek, ayrıca halk ayaklanmaları ve jeopolitik riskler var. Yılsonuna kadar 20’den fazla ülkede toplumsal ayaklanma yaşanacak. Bunlar planlanmış şeyler. Şu anda serbest piyasalarda ve banka fiyatlarındaki dolar, altın, Euro fiyatlarına baktığınızda gerçek fiyatları görürseniz. Küresel piyasalarda belirsizlik olduğunda makas aralığı açılır. Bunlara kanmamak ve uzun vadede bakmak gerekiyor. 7-8 aydır al-sat piyasasını bitirdiler, uzun vadeli bir yatırımcı olacaksınız artık” ifadelerini kullandı. 

“Dolarla ilgili sosyal medyada uçacak kaçacak gibi algılara kanmayın” diyen Memiş, bu piyasaları devletlerin her zaman elinde tuttuğuna dikkat çekerek “Gerektiğinde müdahale eder gerektiğinde farklı adımlar atar” ifadelerini kullandı. Memiş, Türkiye’nin seçim sürecinde olduğunun altını çizerek şunları söyledi:

“Bu şartlarda kimse dolar kurunu bu seviyelerde tutmaz. Mutlaka bir karşılığı olacaktır. Şahsen 17-18 TL maliyetinden dolar almam. Yılsonunda dolarda rekorlar göreceğiz, ancak buna 5 ay var.”

“DÖVİZLERİMİ SATTIM” 

Resmi sosyal medya hesabı Twitter’dan açıklamada bulunan İslam Memiş, elindeki dolarlar sattığını söyledi. Memiş yaptığı açıklamada, "Altın ve gümüşüme dokunmadım, sadece döviz sattım borsa için. Kişisel kararımdır" şeklinde konuştu.

Piyasa Kahini İslam Memiş ten dolar yatırımcısını şaşırtan karar! Kimse bu seviyelerde tutamaz

EDİTÖR NOTU: Bu haber 16 Temmuz 2022 tarihinde saat 02.43’de yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 17,40 Türk Lirası, euro 17,55 Türk Lirası, altının gramı ise 955 Türk Lirası değerinde.

Piyasa Kahini İslam Memiş gram altın ve gümüş almak isteyenlere net fiyat verdi! Yatırım yapmak isteyen karar versin

Doları adım adım bilen Selçuk Geçer şanslı olacağız dedi! Doların nerede duracağını açıkladı

Bu haftanın en çok kazandıranı ne oldu? İşte piyasalarda çok konuşulacak son durum


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön