18 / 05 / 2024

Piyasalarda nefesler tutuldu, gözler Merkez Bankası’nda! Merkez Bankası, faizi indirecek mi, sabit mi tutacak?

Piyasalarda nefesler tutuldu, gözler Merkez Bankası’nda! Merkez Bankası, faizi indirecek mi, sabit mi tutacak?

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, yılın ikinci faiz kararını 23 Şubat Perşembe günü açıklayacak. Banka’nın deprem felaketinin ardından nasıl bir aksiyon alacağı merak ediliyor.



Merkez Bankası’nın 23 Şubat’ta gerçekleşecek toplantıda 100 baz puan faiz indirimine gitmesi halinde, politika faizi yüzde 8’e gerileyerek 2016 yılından bu yana ilk kez bu seviyeye düşmüş olacak. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde en düşük faiz oranı 2013 yılında yüzde 4,5 olarak uygulanmıştı.

FAİZ BEKLENTİSİ YÜZDE 13,94

Öte yandan TCMB şubat ayına ilişkin Piyasa Katılımcıları Anketi’ni yayınladı. Reel ve finans sektör temsilcileri ile profesyonellerden oluşan 36 katılımcının yanıtladığı ankete göre, BİST Repo ve Ters-Repo Pazarı’nda oluşan cari ay sonu gecelik faiz oranı beklentisi yüzde 9 oldu. TCMB’nin politika faizine ilişkin cari ay sonu ve 3 ay sonrasına yönelik beklentiler yüzde 9 olarak belirlendi. 12 ay sonrası için politika faizi beklentisi ise yüzde 13,94 seviyesinde gerçekleşti.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön