08 / 05 / 2024

Piyasayı sallayan çeyrek altın fiyatı haberi! Bu veriler açıklandığında almadıysanız artık unutun

Piyasayı sallayan çeyrek altın fiyatı haberi! Bu veriler açıklandığında almadıysanız artık unutun

Altın fiyatları küresel jeopolitik riskler ve Merkez Bankalarının faiz artırımlarına ilişkin "şahin" açıklamaları nedeniyle beklenen sıçramasını henüz yapmadı. Piyasada ise altının dikey hareketlilik dönemine gireceği an kollanıyor. Bu veri altın fiyatlarını uçuracak!



Altın fiyatları ABD'den gelecek haberlere kilitlenmiş durumda. ABD Merkez Bankası’nın (Fed) sıkılaşma politikasında hızlanabileceği beklentisiyle altın fiyatları yönünü yukarı çevirdi. Piyasalar yarın açıklanacak Mayıs ayına ilişkin tarım dışı istihdam verisine odaklandı. Bu verinin ABD’de yaşanabilecek resesyon ihtimali ve Fed’in sıkılaşma politikasıyla ilgili sinyal vermesi bekleniyor.

Altın fiyatları Perşembe günü dolardaki düşüş ve ABD özel maaş bordrolarının geçen ay beklenenden daha az yükseldiğini gösteren verilerle desteklenerek yüzde 1.2'nin üzerinde yükseldi. Spot altın, daha önce bir haftanın en yüksek seviyesine yükselerek yüzde 1.22 artışla ons başına 1.867.98 dolara yükseldi. ABD altın vadeli işlemleri de yüzde 1.26 artışla 1.872 dolara yükseldi.

TD Securities emtia stratejisti Ryan McKay, “(İş verileri) piyasada oluşan ve altını destekleyen durgunluk endişelerini gerçekten artırıyor” dedi. 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön