08 / 05 / 2024

Piyasayı sallayan çeyrek altın fiyatı haberi! Bu veriler açıklandığında almadıysanız artık unutun

Piyasayı sallayan çeyrek altın fiyatı haberi! Bu veriler açıklandığında almadıysanız artık unutun

Altın fiyatları küresel jeopolitik riskler ve Merkez Bankalarının faiz artırımlarına ilişkin "şahin" açıklamaları nedeniyle beklenen sıçramasını henüz yapmadı. Piyasada ise altının dikey hareketlilik dönemine gireceği an kollanıyor. Bu veri altın fiyatlarını uçuracak!



FED FAİZ ARTIRMAYA DEVAM EDECEK

Fed Başkan Yardımcısı Lael Brainard yaptığı açıklamada, en az birkaç yarım puanlık faiz artırımı daha desteklediğini ve fiyat baskılarının soğumaması durumunda daha fazlasının geleceğini söyledi.

Altının külçesi, siyasi ve ekonomik belirsizlik zamanlarında güvenli bir liman olarak kabul edilirken, daha yüksek faiz oranları, faizsiz altın tutmanın fırsat maliyetini artırıyor. Spot gümüş yüzde 2.11 artışla ons başına 22.26 dolara, platin yüzde 2.51 artışla 1.021,5 dolara ve paladyum yüzde 2.5 artışla 2.046.8 dolara yükseldi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön