19 / 05 / 2024

Plakaya yazılan ceza ödenmezse ne olur? Trafik cezalarında zaman aşımı var mı?

Plakaya yazılan ceza ödenmezse ne olur? Trafik cezalarında zaman aşımı var mı?

Trafik cezalarına dair pek çok soru sorulmaktadır. İşte o sorular ve merak edilen yanıtları!



TRAFİK CEZALARI NASIL İPTAL EDİLİR?

Cezai işlem gören kişi, on beş gün içinde trafik para cezasının niteliğine göre Sulh Ceza Hakimliği'ne ya da otuz gün içerisinde İdare mahkemesine bir dilekçe ile trafik cezası itirazını yapabilir. Cezai işlem uygulanan kişinin bu süre içinde itiraz etmemesi durumunda ceza kesinleşmiş olur.

PLAKAYA YAZILAN CEZA ÖDENMEZSE NE OLUR?

Trafik cezası alan vatandaşların bu cezalarını 5 sene içinde ödememesi halinde trafik cezası zaman aşım işlemleri uygulanabilmektedir. Kişilerin trafik cezalarının ödeme ya da sorgulama dışında bazı durumlara göre işlem yapması mümkündür.

TRAFİK CEZALARINDA ZAMAN AŞIMI VAR MI?

Eğer 30 gün içinde ödeme yapmazsanız, her ay yüzde 5 faiz binecektir. Bu durumda hem taksitten hem de indirimden yararlanılmaz. Eğer zaman içinde faizli tutarda ödenmezse, ne yazık ki maaşa haciz ya da icra işlemleri başlatılacaktır. Kısacası bu ceza her türlü, ceza sahibinden tahsil edilecektir.

2023 GÜNCEL TRAFİK CEZASI FİYATLARI

Gelen haber ile birlikte vatandaşlar güncel trafik cezalarını araştırmaya başladı. İşte 2023 güncel trafik cezaları fiyatları şu şekildedir;

2023 KIRMIZI IŞIKTA GEÇMENİN CEZASI

2022’de 427 TL olan kırmızı ışıkta geçmenin cezası, 2023 yılında 951 TL’ye yükseldi. 3 bin 836 TL olan trafik polisine itiraz cezası, 8 binin 551 TL’ye yükseldi.

2023 HIZ SINIRINI AŞMANIN CEZASI

1 Ocak 2023 bugünden itibaren geçerli olacak hız sınırını aşmanın cezası bin 979 TL’den başlayıp, hıza göre 4 bin 64 TL’ye kadar çıkmaktadır.

Milyonlarca tapu sahibine duyuruldu! Bu tarihleri kaçırmayın! Ödemeyene ceza ağır!

100 metrekare prefabrik ev kaç para? İşte 7 Ocak 2023 fiyat listesi!

Zamlar kapıyı çalmaya başladı! Süte zam mı gelecek? İşte detaylar!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön