29 / 04 / 2024

Prim ve yaş hesabı yapanlar dikkat! Tüm emeklilik sistemi değişecek

Prim ve yaş hesabı yapanlar dikkat! Tüm emeklilik sistemi değişecek

Emeklilik sistemiyle ilgili önemli gelişme oldu. EYT ile ilgi çalışmalar hızlanırken emeklilik sistemini değiştirecek bir düzenleme için harekete geçildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin emeklilik sisteminde Bağ-Kur ile SSK arasındaki prim farkının giderileceğini açıkladı.



Emekli olmayı bekleyenler dikkat! Milyonlarca kişi EYT için gözünü Aralık ayına çevirmişken emeklilik sistemiyle ilgili yeni gelişme oldu. Çalışma Bakanı Vedat Bilgin ‘prim gün sayısı’ ile ilgili çok kritik bir detayı duyurmuştu. Bağ-Kur ile SSK emeklilik sistemi için aradaki prim farklılığının giderileceğini açıklamıştı.

İŞLEMLER SGK ALTINDA BİRLEŞTİRİLMİŞTİ

Türkiye'de 2008 yılında yapılan reform ile tüm sosyal güvenlik kurumları bir çatı altında birleşti. Böylece daha önce SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı adı altında yürütülen işlemler Sosyal Güvenlik kurumu (SGK) adı altında birleştirildi. Ancak bu reforma rağmen kurumlar arasında bir norm birliği de sağlanmadı. Tüm kurumlarda emeklilik işlemleri, emekli maaşı bağlama sistemleri farklı olarak uygulanmaya devam ediyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön