18 / 05 / 2024

Primi yetmeyen EYT'liye ucuz borçlanma imkanı

 Primi yetmeyen EYT'liye ucuz borçlanma imkanı

Askerlik süresi, doğum borçlanması, yurtdışı borçlanması yapacaklara önemli uyarı. Prim gününüz eksik ise elinizi çabuk tutun Aralık ayında belirlenecek yeni Asgari Ücret bütün hesaplarınızı alt üst edebilir.



Emeklilikte yaşa takılanların eksik primleri için borçlanma tutarı asgari ücrete endeksli. Yeni yılda asgari ücrete gelecek zam borçlanma maliyetini de artıracak. Yani eksik primi olanların önümüzdeki 2 ayı iyi değerlendirmesinde fayda var. Posta Gazetesi'nde Bilal Emin Turan tarafından kaleme alınan köşe yazısında borçlanma türleri ve tutarlarıyla ilgili bilgilere yer verildi. Aralık ayında Meclis'e gelecek düzenlemenin 4,5 milyon kişiyi kapsaması bekleniyor. İlk etapta emekli olacakların sayısının ise 1,5 milyon kişi olması öngörülüyor.

Kimler borçlanma yapabiliyor?

Yasa öngörüldüğü haliyle çıkarsa en az 5000 gün prim gerekeceği ifade ediliyor. Eksik primi tamamlamanın farklı yolları bulunuyor ancak en pratik yolu kuruma borçlanma. Yapılan açıklamalara göre stajdan sonra veya sigortalı bir işe girdikten sonra doğum yapan anneler, askere gidenler, Bağkur’lu esnaf ve gurbetçiler borçlanma yapabiliyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön