27 / 04 / 2024

Prof. Dr. Mehmet Tanyaş kimdir? Ne zaman profesör oldu? Hangi projeleri yönetti?

Prof. Dr. Mehmet Tanyaş kimdir? Ne zaman profesör oldu? Hangi projeleri yönetti?

Prof. Dr. Mehmet Tanyaş nerelidir? Hangi üniversitede öğretim üyesi olarak çalıştı? Hangi üst düzey görevlerde yer aldı? Denge Holding’de ne iş yapıyor? İşte Mehmet Tanyaş ile ilgili merak edilen her şey...



1954 yılında Eskişehir’de doğan Mehmet Tanyaş, 1975 yılında Eskişehir Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi (DMMA) Makine Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Makina Fakültesi Sanayi Mühendisliği Bölümü’nden 1978 yılında yüksek lisans ve 1982 yılında ise doktora derecesini aldı.

Prof. Dr. Mehmet Tanyaş kimdir? Ne zaman profesör oldu? Hangi projeleri yönetti?

PROFESÖR OLDU

1976-1978 yıllarında bir mühendislik ve müşavirlik firmasında kısmi zamanlı makine mühendisliği yaptı. Mehmet Tanyaş, 1984 yılında Öğretim Görevlisi, 1986 yılında Yardımcı Doçent, 1990 yılında Doçent ve son olarak 2006 yılında Profesör oldu. İTÜ Endüstri Mühendisliği Bölümü’nde 1983-2006 yıllarında Öğretim Üyesi olarak çalıştı ve bu zaman zarfında Dekan Yardımcılığı, Bölüm Başkan Yardımcılığı, Staj Komisyonu Başkanlığı, Fakülte ve bununla beraber, Yönetim Kurulu Üyelikleri gibi çeşitli idari görevlerde bulundu. Mehmet Tanyaş, daha sonra 2006 yılında emekli oldu.

Prof. Dr. Mehmet Tanyaş kimdir? Ne zaman profesör oldu? Hangi projeleri yönetti?

HANGİ ALANLARDA ÇALIŞTI?

2001 yılında Lojistik Derneğinin (LODER) Kurucu Başkanlığını yapan Mehmet Tanyaş, halen Yönetim Kurulu Başkanı olarak çalışıyor. Mehmet Tanyaş, 2005 yılında Ulaştırma Bakanlığı için hazırlanan “Türkiye Ulaştırma Ana Plan Stratejisi” Çalışmasının Lojistik Grup Başkanlığı görevini yürüttü. İstanbul Metropolitan Alan Kentsel Tasarım Lojistik Grubunda danışmanlık yapan Mehmet Tanyaş, ayrıca, TÜSİAD Dış Ticaret Çalışma Grubu Üyeliği’ni yaptı. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Lojistik Konseyi için “Türkiye Lojistik Master Planı için Strateji Belgesi” hazırlama ekibinde çalışmalar yaptı. “İstanbul Lojistik Ana Planı (İSTLAP)” projesinde eş koordinatör ve “Türkiye Lojistik Master Plan” projesinde danışman pozisyonlarında çalıştı. Çok sayıda ulusal ve uluslararası yayını olan Mehmet Tanyaş, Makine Mühendisleri Odası ve Yöneylem Araştırması Derneği’nin üyeliklerini yürütüyor. Halen İstanbul Ticaret Odası (İTO) Ulaşım ve Lojistik Alt Komisyonu üyesi ve Kızılay Lojistik A.Ş. Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi olan Mehmet Tanyaş, TÜBİTAK BİLGEM YTE’nde Kısmi Zamanlı Danışman olarak çalışmalar yürütüyor.

DENGE HOLDİNG’DE NE İŞ YAPIYOR?

Denge Holding’de Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi olarak çalışan Mehmet Tanyaş, halen bu görevine devam ediyor.

Cenk Meriç ne zaman genel müdür oldu? hangi şirkette CEO olarak çalışıyor?

Paolo Regoli kimdir? İngiltere’de hangi alanda çalıştı? Şu an hangi görevi yürütüyor?

Fatih Özkadı ne zaman Çevre Kurulu Başkanı oldu? Arçelik’te hangi üst düzey görevi yürütüyor?


Geri Dön