19 / 05 / 2024

Prof. Dr. Naci Görür, depremde en tehlikeli alanı açıkladı! Eviniz buralarda bulunuyorsa dikkat! 

Prof. Dr. Naci Görür, depremde en tehlikeli alanı açıkladı! Eviniz buralarda bulunuyorsa dikkat! 

Bilim Akademisi Üyesi Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, depremde en tehlikeli alanların sulu zeminler olduğunun altını çizerek, önemli açıklamalarda bulundu. 



Depremciler olarak sudan çok korktuklarının altını çizen Prof. Dr. Naci Görür, "Yapılan temelin de yapım esnasında çok profesyonel bir şekilde suya karşı yalıtılmasını istiyoruz. O temele su temas etmemeli" diyerek, bodrumların da yalıtılmış olmasının gerekli olduğunu açıkladı. 

"Yalıttıktan sonra da görüyorum zift gibi bir şey sürüp toprakla kapatıyorlar, öyle bir şey değil.  Yalıtımı kuyumcudan aldığın yüzük gibi özel bir malzemenin içinde saklaman lazım" diyen Prof. Dr. Görür, yalıtımı koruyacak bohçalama sistemi veya o yalıtımın inşaat süresi içerisinde hasar almaması için gereken kaplamaların yapılması gerektiğinin altını çizdi. 

Prof. Dr. Naci Görür, depremde en tehlikeli alanı açıkladı! Eviniz buralarda bulunuyorsa dikkat! 

Bina temellerinin su yalıtımı ile korunmasının, depremin vereceği zararı azalttığına vurgu yapan yalıtım firması yönetim kurulu üyesi Erhan Özdemir ise söz konusu açıklamasında "99 yılındaki Marmara depremi, 2011'deki Van depremi, 2020'deki Elazığ ve İzmir depremlerinde olduğu gibi bize kaliteli ve güvenli binalar yapma konusunda eksiklerimiz olduğunu gösterdi" diyerek binaların deprem güvenliğinin, her şeyden önce zeminle ilgili olduğunun altını çizdi. 

"Binanın iskeletini oluşturan taşıyıcı kolanlardaki demir, korozyondan ne kadar etkin korunursa yapının dayanıklılığı ve ömrü de o kadar uzuyor" diyen Erhan Özdemir, su yalıtımı olmayan ya da eksik olan binalarda korozyonla beraber demir donatıların taşıma kapasitelerinin 10 senede yüzde 66 azaldığını belirtti. 

Pet şişe sulara dev zam: Yüzde 25-30 arasında artış!

Son dakika! Borsadaki şirketlerin kâr paylarına tevkifat oranı sıfırlandı!

Yeni zamlı memur maaşına aile yardımı dahil mi? Memur maaşı 20 bin 373 TL mi oldu? Memurlar dikkat! 


Geri Dön