30 / 04 / 2024

Profsan 2014'te 5 milyon dolarlık yatırım yaptı!

Profsan 2014'te 5 milyon dolarlık yatırım yaptı!

Boru profili ve çelik imalatı yapan Profsan; üretiminin yüzde 30'unu ihracata yüzde 70'ini ise iç piyasaya kanalize ediyor. Firmanın İstanbul Tuzla, Gebze. Bursa, Manisa ve Kocaeli'de bayilikleri yer alıyor..



Boru profili ve çelik imalatı yapan Profsan; üretiminin yüzde 30'unu ihracata yüzde 70'ini ise iç piyasaya kanalize ediyor. Firmalarının bayilik sistemi ile çalıştığını söyleyen Profsan Yönetim Kurulu Başkanı Salih Yılmaz; halen İstanbul Tuzla, Gebze. Bursa, Manisa ve Kocaeli'de bayiliklerinin bulunduğu bilgisini verdi. 2014'te 5 milyon dolarlık yatırım bedeliyle kurdukları yeni hat ile bu yıla daha iddialı girdiklerine dikkat çekti. Yılmaz, ihracat noktasında ise daha çok Avrupa ülkeleriyle çalıştıklarını belirterek, ihracatta öne çıkan ülke pazarlarının İtalya ve Almanya olduğunu söyledi. 


Fabrikalarında yıllık 100 bin ton kapasite ile boru profili ve çelik imalatı yaptıklarını ifade eden Salih Yılmaz, kaliteli ürün imal etme prensibiyle çalıştıklarım bildirdi. Müşteri memnuniyetini sürdürülebilir kılan bir marka konumuna ulaşmak için çalıştıklarını dile getiren Yılmaz, "Ürünlerimiz otomotiv, mobilya, ısı ve inşaat sektöründe kullanılıyor. Bu yıl içinde büyümeye odaklanan firmamız bu hedefim kaliteli imalatıyla destekliyor" şeklinde konuştu. Firmalarının 2005 yılından beri Zonguldak'ta üretim yaptığım kaydeden Yılmaz, Bakacakkadı mevkiinde 8 bin metrekaresi kapalı alan olmak üzere 44 bin metrekarelik alan üzerinde kurulu olan fabrikalarında boru ve profil üretimi gerçekleştirdiklerini hatırlattı. 


Yıllık 120 bin ton üretim kapasitesine sahip, boru çekme ve dilme hattına da sahip olduklarını söyleyen Salih Yılmaz, "DİN 2394 TS, EN 10305-3,103055/10219 kalibre standartlarında, dikişli boru profil, iç çapak alma işlemi, özel ebat ve boylarda.üretim yaparak, global pazardaki büyüme hızımızı koruyoruz. 

Çünkü son mamulümüz kalite standartlarını yakalıyor" dedi. Teknolojik gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirten Yılmaz, "Mobilya, ısı, inşaat, su boruları ve otomotiv sektörüne yönelik hizmet veriyoruz. halen 10 ila 76 milimetre çapında boru, 4 milimetreye kadar da profil üretimi ile yurt içi ve dışı pazar payımızı koruyoruz" diye konuştu. 


Sektör toparlanma sinyali veriyor 

Ekonomik açıdan 2014 yılının sıkıntı içinde geçtiğini aktaran Salih Yılmaz, "2014'te ekonomik anlamda daralma yaşadık. Firmamız üretiminin çoğunu özel imalatla bağlantüı sanayiye yönelik yapıyor. Bu yüzden diğer firmalar kadar etkilenmedik. Yaptığımız özel imalatın devamlılığının olması bizi sıkıntılardan bir nebze olsun kurtardı" dedi. 


Sektörde sağlam adımlarla ilerleyerek, alanlarında sürdürülebilir büyüme odaklandıklarının altını çizen Salih Yılmaz, bu yüzden süreklilik arz eden işlere önem verdiklerine işaret etti. Demir-çelik fiyatlarının önümüzdeki dönemlerde azda olsa yukarı doğru tırmanma eğiliminde olduğu tespitini yapan Yılmaz, sektörün toparlanma sinyali verdiğini ve dolayısıyla büyümenin artacağım söyledi. Sektör içinde yaşadıkları sıkıntının hammadde alımında yaşandığını belirten Yılmaz, "Hammadde alım noktasında daha çok Ereğli Demir-Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) ile çalışıyoruz" şeklinde konuştu. 


Dünya ek


Geri Dön