17 / 05 / 2024

Promosyon almak için kampanya başlattılar

 Promosyon almak için kampanya başlattılar

Promosyon yarışında sonradan açılan İş Bankası, grup şirketlerinden Şişecam çalışanlarının hedefinde. Daha önce şube önlerinde protesto yapan işçiler şimdi de imza kampanyası başlattılar.



Bursa Muhalif Gazetesinde yer alan haberde kendilerine promosyon ödemesi yapılmamasına tepki veren işçiler, "Herkese tanınan hak bize niye tanınmıyor. İş Bankası kendi öz evladına üvey evlat muamelesi yapıyor" diye konuştu. "Ayrımcılığa uğruyoruz" diye işçiler İş Bankası'nın kendi çalışanlarına ve diğer fabrikalardaki çalışanlara ciddi meblağlarda promosyon ödemesi yaptığına dikkat çekti.

Daha önce bankanın şubeleri önünde protesto eylemleri yaptıklarına işaret eden işçiler, başlattıkları imza kampanyası ile sonuca ulaşmayı hedefliyor. İşçiler borçlarının hiç değilse bir kısmını promosyondan gelecek parayla ödemek istediklerini belirterek, "Her gün her şeye zam geliyor. Bunu görmeyen duymayan yok. Biz de hakkımız olanı istiyoruz. Pandemide ölümü göze alıp bu şirket için çalıştık. Bugün hakkımız olan promosyon ödemesi bize çok görülüyor. Hakkımızı alana kadar mücadele edeceğiz" diye konuştu.

İş Bankası ne kadar promosyon veriyor?

İş Bankası Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile yapılan anlaşma çerçevesinde gerçekleştirdiği kampanya 1 Eylül 2022 - 31 Ekim 2022 tarihleri arasında geçerli. Kampanyaya göre, ilk emekli maaş ödemesi için İş Bankası'nı tercih eden ya da hali hazırda başka bir bankadan aldığı emekli maaşını İş Bankası'na getiren SGK emeklileri 7 bin 500 liraya kadar nakit promosyon ödemesinden yararlanıyor. İl Bankasına maaşını taşıyanlar kredi kartı ve ek kart ücreti de ödemiyor.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön