09 / 05 / 2024

PS5 Gibi X BOX'a da zam yapılacak mı? Microsoft Xbox 19 Eylül 2022 fiyat listesi

PS5 Gibi X BOX'a da zam yapılacak mı? Microsoft Xbox 19 Eylül 2022 fiyat listesi

X BOX tutkunlarını yakından ilgilendiren haber, PS5 zammına XBOX dan cevap gecikmedi. Bilindiği üzere geçtiğimiz haftalarda PlayStation 5 fiyatlarına birçok ülkede artışa gidildi. Peki XBOX tarafında durum nasıl? İşte X BOX fiyatları...



PlayStation 5 fiyatlarına birçok ülkede artışa gidilmesinin ardından bu  zamma Xbox tarafı bir cevap vermeyecek gibi duruyor.

Geçmişte alma fırsatını kaçıranlar için doların diğer para birimleri karşısında değer kazanması ve artan küresel enflasyon nedeniyle halen birçok pazarda rahat şekilde bulunamayan PlayStation 5 için zam kararı alındığı açıklandı.

Alınan kararın ardından gidilen  aşamada birçok Avrupa Birliği ülkesi, İngiltere, Japonya, Çin, Kanada, Meksika ve Avustralya merkezli olarak yapılan zam, oyuncuları genel olarak hayal kırıklığına uğrattı.Gerçekleşen zam sonrasında konsolun diskli versiyonu Avrupa özelinde fiyatı 500 euro seviyesinden 550 euroya kadar çıktığı bilinmekte.Aynı cihazın Dijital sürümü ise 400 euro seviyesinden 450 euro seviyesine kadar çıktığı olmuştu.

Yapılan bu zam konusunda geçtiğimiz hafta bir açıklama yapan Microsoft, yeni nesil oyun konsolları Xbox Series X ve Xbox Series S için bir fiyat artışı düşünmediklerini oyun tutkunlarının yüzünü güldürdü. Fiyat artışı konusunda güncel bir açıklama yapan Xbox’in başındaki isim Phil Spencer de benzer bir bilgi verdi ve zam yapılmayacağını duyurdu.Phil Spencer bu konuda tam olarak şunları paylaştı: “Müşterilerimizin ekonomik olarak her zamankinden daha zor olduğu ve belirsizlik yaşadı bir zamanda, konsollarımızın fiyatını yükseltmenin bizim için doğru bir hareket olduğunu düşünemeyiz.“ şeklindeki açıklaması oyun piyasasında yüzü güldüren bir haber oldu. 

Ayrıca günümüz piyasasında küresel zam ile bağlantılı olarak PlayStation 5 Türkiye fiyatına da zam yapıldığını hatırlatmak isteriz. Yapılan zam konusunda şu açıklama geçilmişti: Herkesi derinden etkileyen global ekonomik belirsizlik, yüksek enflasyon rakamları ve döviz kurlarında yaşanan dengesizlik birçok sektör üzerinde olumsuz bir baskı yaratıyor. SIE, bu zorlu ekonomik koşullar sebebiyle, Avrupa, Orta Doğu, Afrika, Asya-Pasifik, Latin Amerika ve Kanada bölgelerindeki seçili pazarlarda PlayStation 5 konsolunun tavsiye edilen perakende satış fiyatlarını güncelleme kararı aldıklarını duyurmuştu. 

Sony Türkiye’deki yeni tavsiye edilen perakende satış fiyatları şöyle;  

PS5 Diskli Sürüm – 13.199 Türk Lirası

 PS5 Dijital Sürüm – 11.199 Türk Lirası
PS5 Gibi X BOX a da zam yapılacak mı? Microsoft Xbox 19 Eylül 2022 fiyat listesi


Geri Dön