07 / 05 / 2024

PTT'den 1.798 lira yardım parası! Başvuranların hesabına yatıyor!

PTT'den 1.798 lira yardım parası! Başvuranların hesabına yatıyor!

PTT ihtiyaç sahibi ailelere para yardımı yapmaya devam ediyor. Geçim sıkıntısı çeken ailelere yönelik bu yardımlara bir yenisi daha eklendi. 1798 liralık ödemeler başladı! Üstelik başvuru yapmak çok kolay.



PTT ÖDEMELERİ NELER?

Evde bakım maaşı PTT üzerinden yapılan ödemelerden biri. Evinde bakıma muhtaç, engelli veya yaşlı kişiler olan vatandaşlara 1.657 lira ödeme yapılır. Son zammın ardından bu tutar 1798 lira oldu.

Engelli maaşının miktarı ise engel oranına göre ödeniyor. %40 ile %69 oranında engelli bulunan kişilere 662 lira, 70 yaş ve üzeri olan kişilere 992 lira ödeme yapılıyor. Yaşlı aylıkları ise son zamla birlikte 828 lira oldu.

Bazı vatandaşların devletin yaptığı bazı yardımlardan haberi yok. Mesela süt parası, doğum izni, çeyiz yardımı bu yardımlar arasında yer alıyor.

SGK’DAN YAPILAN ÖDEMELER NELER?

Karşılıksız ve geri ödemesiz olarak ödenen destekler SGK tarafından vatandaşlara sunuluyor. Bu desteklerin başında yol yardımı, kreş yardımı, eğitim desteği ve cenaze yardımı gibi bir çok kalem bulunuyor. Bu destekler arasında gençleri en çok rahatlatan destek ise çeyiz desteği ön plana çıkıyor.

Evlilik ödeneği olarak bilinen çeyiz desteği evlilik planları yapan birçok gencin hayatını kolaylaştırıyor. Yeni evlenecek olan gençler bu destek sayesinde alacakları eşyalar ve düğün masrafları için yardım almış oluyor.

Çeyiz desteğinden faydalanmak için herhangi bir banka üzerinden hesap açarak birikim yapan 27 yaşından önce evlenmiş gençlere devlet katkısı veriliyor. 5 yıllık bir sürede 58.000 liraya kadar birikim yapan gençler 12 bin liraya kadar devlet katkısından yararlanabiliyor.

SON DAKİKA...Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı! 15 bin 537 kişi alınacak! Tıbbi Sekreterler bayram edecek

A101’deki ayçiçek yağının fiyatını duyan diğer marketler çıldırıyor! 5 litresi 149.50 lira! 30 Kasım 2022 fiyat listesi

Kur Korumalı Mevduat’ta parası olanlar dikkat! Çıkış başladı mı? Çıkan para nereye gidecek?

 


Geri Dön