01 / 05 / 2024

QR kodlu menü kullanmak çok tehlikeli! FBI açıklama yaptı!

QR kodlu menü kullanmak çok tehlikeli! FBI açıklama yaptı!

QR kodlu menüler, koronavirüs salgını sonrasında popüler hale geldi. Pek çok restoran ve kafede aktif olarak kullanılıyor. Ancak Amerika Birleşik Devletleri, salgınla mücadelede QR kodlu menülerin sıkça kullanıldığı birçok restoran ve kafe hakkında uyarıda bulundu.



ABD yetkilileri, QR kodlu menülerin kullanımını azaltmak için alternatiflerin de düşünülmesi gerektiğine vurgu yapıyor. Bu alternatifler arasında, menülerin kâğıt olarak verilmesi veya restoranların internet sitelerindeki menülerin kullanılması gibi seçenekler yer alıyor. İşte, o uyarının detayları...

QR kodlu menü kullanmak çok tehlikeli! FBI açıklama yaptı!

QR kod kullanmak neden tehlikeli?

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), cep telefonu kameraları aracılığıyla erişilen QR kodlu menülerin, internet dolandırıcıları için bir risk oluşturduğunu bildirdi. FBI yetkilileri, işletmelerin müşterilerine fiziksel menüler sunmasının daha güvenli olduğunu vurguladı.

Son günlerde yapılan açıklamalarda, dolandırıcıların restoranlarda yer alan QR kodlarını hedef aldığı ve bu kodların üstüne kendi QR kodlarını yerleştirerek müşterileri yanılttığı belirtildi. Bu durumun müşterilerin kişisel verilerinin çalınması riskini artırdığı ifade edildi.

FBI, bu duruma karşı müşterilere dikkatli olmaları ve QR kodlarını tıklamadan önce güvenilir olduğundan emin olmaları konusunda uyarıda bulundu. Ayrıca, müşterilerin fiziksel menüler talep etmeleri veya restoranların internet sitelerindeki menüleri kullanmaları gibi alternatifler sunuldu.

Müşterilerin güvenliği için bu tür önlemlerin alınması gerektiğini belirten FBI yetkilileri, dolandırıcıların müşterilerin kişisel verilerini ele geçirmesine izin verilmemesi konusunda işletmeleri ve müşterileri uyarmaya devam edeceklerini ifade etti.


Geri Dön