01 / 05 / 2024

Raporluyken çalışırsanız işsiz kalabilirsiniz! Yargıtay’dan emsal karar!

Raporluyken çalışırsanız işsiz kalabilirsiniz! Yargıtay’dan emsal karar!

Raporlu işçinin, raporlu olduğu sürede başka bir yerde çalışması işten çıkarılma nedeni sayıldı. Bir iş yerinde çalışan işçinin, raporlu olduğu süreçte kayınpederiyle birlikte çalışması, işten çıkarılmasına neden oldu. Konu Yargıtay’a taşındı ancak Yüksek Mahkeme, işvereni haklı bularak işçinin haks



Kurban Bayramı öncesinde hastalanan bir işçi, rapor alarak izin kullandı. Bu süreçte kurban pazarında kayınpederine yardım etmek için çalıştığı öğrenilen şahıs işinden kovuldu.

PATRONUNA DAVA AÇTI

İşsiz kalınca konuyu İş Mahkemesi’nde taşıyan işçi, davalı işveren tarafından yapılan feshin haksız ve kötü niyetli olduğunu iddia ederek işten çıkarılma işleminin iptal edilmesini ve işe iade edilmek istediğini söyledi

ŞİRKETİN VERDİĞİ KIYAFETLERLE ÇALIŞTIĞI ORTAYA ÇIKTI

Davalı şirket avukatı, davacının Kurban Bayramı öncesine denk gelecek şekilde hastalık istirahat raporu aldığını, raporlu olduğu süre boyunca da şirkete ait kıyafetler ile hayvan pazarında çalıştığının tespit edildiğini, işçinin sözlü savunmasında da yetiştirdiği hayvanları satmak için istirahat aldığını belirtmesi sebebiyle işten çıkarıldığını söyledi.

İŞVERENİN GÜVENİNİ SARSTI

Davacının raporlu olduğu sürede kendi nam ve hesabına iş yapması nedeniyle işvereninin güvenini sarstığını, davacı işçinin söz konusu iş yerinde giydiği ve firmanın markasının işli olduğu üniformalar ile umuma açık alanda çalışmasının şirketin markasını ve toplumda bıraktığı izlenimi kötülediğini öne sürdü.

MAHKEME “KANIT YOK” DEDİ

DHA'nın aktarımına göre; tarafları dinleyen Mahkeme, davacı işçinin hayvan pazarında satış yaptığına dair somut bir belgenin bulunmadığını belirterek işçinin işten çıkarılmasını haklı bulmadı e davayı kabul etti. Dava edilen şirket kararı istinafa taşıdı.


Geri Dön