12 / 05 / 2024

Rekabet Kurulundan 5 kozmetik firmasına şok soruşturma! Hangi kozmetikçiler var?

Rekabet Kurulundan 5 kozmetik firmasına şok soruşturma! Hangi kozmetikçiler var?

Rekabet Kurulu, kozmetik sektöründe faaliyet gösteren 5 firma hakkında soruşturma açılması kararı aldı.



Gerçekleşen Ön araştırmada elde edilen belge, bilgi ve yapılan tespitleri 22.12.2022 tarihli toplantısında müzakere eden ve görüşen Rekabet Kurulu, bulguları ciddi ve yeterli bularak 22-56/875-M(3), 22-56/875-M(4), 22-56/875-M(5), 22-56/875-M(6), 22-56/875-M(7) kararları ile Colastin Sağlık Ürünleri AŞ,Biota Bitkisel İlaç ve Kozmetik Laboratuarları AŞ, Gerçek Kozmetik San. ve Tic. Ltd. Şti., Kozmoklinik Kozmetik ve Medikal Ürünler Paz. ve Tic. AŞ ve MOT Grup Bilişim Ltd. Şti. hakkında soruşturma açılması yönünde karar verdi."

EN SON BETON ÜRETİCİLERİNİ MERCEK ALTINA ALMIŞTI

Öte yandan, Kurul, son olarak  Ankara  ve Kırıkkale merkezli, hazır beton üretimi faaliyeti yürüten 17 şirket hakkında soruşturma açılması kararına varmıştı.

 Rekabet Kurulundan 5 kozmetik firmasına şok soruşturma! Hangi kozmetikçiler var?

Hazır beton üreticilerine yönelik  çalışma yapan Rekabet Kurulu, 17 hazır beton üreticisi şirketi gündemine getirerek,  8 Aralık 2022 tarihinde bir toplantı yapmıştı. Kurul, söz konusu  toplantıda, Ankara'da 15 ve Kırıkkale'de faaliyet yürüten 2 hazır beton üreticisi şirketiyle ilgili görüşmüş ve 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un 4'üncü maddesini ihlal olup olmadığının tespiti amacıyla söz konusu 17 şirket hakkında soruşturma açılması kararını almıştı.

“TOPLA-DAĞIT KARTELLERİ” DENMİŞTİ

Kurul Başkanı Birol Küle, marketlerle ilgili çalışmalarına yönelik de, “13 ayrı 'topla-dağıt karteli' dediğimiz tipte kartel yapılanması bulunduğunu tespit ettik”  beyanında bulunmuştu.

Elon Musk’la twitter arasında kan uyuşmazlığı son sürat! Reklam verenler de kaçıyor!

Kripto borsası Bitzlato cephesinde şok gelişme! Kara para aklamakla suçlanıyor!

Uyanık instagram satıcılarına karşı uzmanlar uyardı! “İade almıyorum” yok!

Kullanmadığınız odada peteği kapatmak doğalgaz tasarrufu sağlar mı?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön