25 / 07 / 2024

Resmi Gazete'de yayımlandı: Araç muayenesinde yeni dönem! Bu habere bakmadan aracınızı muayeneye götürmeyin

Resmi Gazete'de yayımlandı: Araç muayenesinde yeni dönem! Bu habere bakmadan aracınızı muayeneye götürmeyin

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, ülkedeki araç sahiplerine çevre dostu hizmet sunmak amacıyla yeni bir uygulamayı devreye soktu.


Sentez Mekanik 10. yıl dönümünü kutladı!


E-RAPOR DÖNEMİ BAŞLIYOR!

Araç muayenesinde yeni dönem başlıyor. Artık TÜVTÜRK tarafından yapılan araç muayenelerinin ardından sonuç raporları dijital olarak da verilecek. Bu sayede kağıt tüketiminin azaltılarak, çevreye verilen zararın en aza indirilmesi planlanıyor. Muayene sonunda verilen raporlar, araç sahiplerine kısa mesaj olarak gönderilecek yada e-posta yoluyla iletilecek.

ARAÇ MUAYENE RAPORUNA NEREDEN BAKILACAK?

TÜVTÜRK tarafından işletilen istasyonlarda araç muayene sürecinin sonunda verilen raporlar, araç sahiplerine SMS yada e-posta olarak gönderilecek. Ayrıca araç sahipleri bu rapora e-Devlet üzerinden "Araçlarım" sekmesine girerek de erişebilecek.

E-Devlet üzerinden araç muayene raporuna erişmek için: http://www.turkiye.gov.tr/araclarim

YENİ YÖNETMELİK NELER KAZANDIRACAK?

Araç muayene raporlarının dijital ortamda verilmeye başlanmasıyla birlikte yılda 112 ton kağıt tasarrufu sağlanması hedefleniyor. Ayrıca 1904 ağaç kesiminin de önüne geçilmek isteniyor. Bunların haricinde, 7 bin 840 metrekare çam alanı tahrip olmayacak, 459 bin 200 kilovatsaat elektrik enerjisinin yanı sıra 196 bin litre akaryakıt tasarrufu sağlanacak, 30 bin 240 metreküp atık gazın atmosfere salımının da önüne geçilmiş olacak.

Araç sahipleri dikkat! Hemen kontrol edin! Ödeme yapmayana ceza uygulanacak

Mercedes fiyat listesi cep yakıyor! Yok böyle fiyat

Audi 2023 Nisan ayı fiyat listesi açıklandı: Yeni model ve artan fiyatlar


Geri Dön