29 / 07 / 2024

Reuters 150 uzmanla peş peşe dolar tahmini yaptı! 6 ay sonra dolar bakın ne kadar olacak!

Reuters 150 uzmanla peş peşe dolar tahmini yaptı! 6 ay sonra dolar bakın ne kadar olacak!

Reuters tarafından düzenlenen ankete katılan döviz analistleri dolar/TL kurunun önümüzdeki 6 ay içinde yaklaşık yüzde 12 artışla 21,68 TL seviyesinden işlem görmesini bekliyor.


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


‘İKTİDAR DEĞİŞMEZSE TL DÜŞÜŞ TRENDİNE GİRECEK’

Wells Fargo’da uluslararası ekonomist Brendan McKenna, bağımsız bir merkez bankasının olmaması ve alışılagelmişin dışındaki para politikası yüzünden, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bir iktidar değişikliği gerçekleşmediği müddetçe Türk Lirası’nın yakın gelecekte dolar karşısında düşüş trendinde kalacağını ifade etti.

Çin’in korona salgını döneminde başlattığı sıfır-COVID uygulamasını 2022 yılının sonunda sonlandırmasının ardından gelişmekte olan piyasalara yatırımcı güveni artmış fakat ABD Merkez Bankası’nın (Fed) para politikasını sıkılaştırmaya devam edeceği beklentileri risk iştahını azaltmıştı.

Reuters 150 uzmanla peş peşe dolar tahmini yaptı! 6 ay sonra dolar bakın ne kadar olacak!

Gelişmekte olan piyasalar Fed’in faiz artırımlarının devam etmesi ve doların güçlenmesi yönünde ciddi bir risk ile karşı karşıya kaldı. Fakat dünyanın en büyük ikinci ekonomisi Çin’in yeniden açılmasının yerli tüketim ve turizmi hareketlendireceği, bu durumun Kuzey ve Güneydoğu Asya’daki komşu ülkeler ve emtia ihracatına bağlı ekonomilere sahip olan pek çok gelişmekte olan ülkeye destek sağlayacağı tahmin ediliyor.

Gelişmekte olan ülkelerin para birimleri arasında, TL’nin  geçen yılın en fazla değer kaybeden para birimi olduğunu anımsatan Reuters, altı ay sonrası için dolar/TL kurunun 21,68 TL olarak beklendiğini belirtti.

Bu sonucu Reuters’a değerlendiren ABD merkezli uluslararası finans şirketi Wells Fargo’nun uluslararası ekonomisti Brendan McKenna “Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın bağımsız olmaması ve para politikalarında geleneksel yaklaşıma aykırı davranılması, öngörülebilir gelecekte TL’nin değer kaybetme trendini sürdürmesine yol açacak. Tabii mayıs ayındaki genel seçimlerde bir rejim değişikliği olmazsa…” şeklinde konuştu.

Anne babalar dikkat! Aile Bakanlığından çocuklu ailelere yeni ödeme geldi! Bu parayı mart ayında alabileceksiniz!

Enerji Bakanlığı çok sayıda personel alacak! Lise mezunu olmanız yeterli!

Beyaz et fiyatlarında kritik artış! O isim tavuk fiyatları tam bu kadar olsun dedi, herkesin ağzı açık kaldı!


Geri Dön