12 / 05 / 2024

Reuters’tan kritik Türkiye açıklaması; Faiz yükselecek, enflasyon düşecek

Reuters’tan kritik Türkiye açıklaması; Faiz yükselecek, enflasyon düşecek

Türkiye'deki 14 Mayıs'ta yapılacak olan seçimlerden sonra ortodoks ekonomi politikalarına dönüleceği beklentisiyle Merkez Bankası'nın (TCMB) politika faizinin yüzde 24'e yükselteceği düşünülürken, buna karşın enflasyon bugünkü yüzde 50 civarından sınırlı bir düşüşle sene sonunda yüzde 46 olması bekl



BELİRSİZLİĞİN YÜKSEK OLDUĞUNU BELİRTTİ

Son 24 senenin zirvesine çıkan enflasyon ise hane halkının alım gücünde ciddi zayıflamaya yol açarken bu süreç Erdoğan seçmeninin desteğine de olumsuz yansıdı. JPMorgan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalması halinde 22 Haziran’da yapılacak PPK toplantısında verilecek kararlar hakkında belirsizliğin fazla olduğunu da vurguladı.

Reuters anketindeki soruya cevap veren 11 ekonomistin medyan tahmini TCMB’nin bir haftalık repo faizinin seçimden sonra üçüncü çeyrekte yüzde 24’e, dördüncü çeyrekte ise yüzde 25 olacağını düşünüyor. 2024 sonunda ise politika faizinin yüzde 16.5’e gerileyeceği öngörülüyor.

YILSONUNDA SADECE YÜZDE 46.4’E GERİLEYECEĞİ YÖNÜNDE

Yüklü faiz artışlarına karşın enflasyondaki yüksek seyrin sürmesi beklenirken, 31 ekonomistin medyan tahmini TÜFE’nin sene sonunda sadece yüzde 46.4’e gerileyeceği yönünde. 2024 sonu tahmini yüzde 28.8 iken, 2025 sonu tahmini ise  yüzde 19.3 olarak şekilleniyor.

Milyonlarca memur ve emeklinin gözü temmuz zammına çevrildi! İşte netleşmeye başlayan rakamlar...

Pazarcı esnafına sağlanacak vergi desteğinin detayları ortaya çıktı!

Yaz tatili için devrim niteliğinde bir karar! Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön