08 / 05 / 2024

Robert Kiyosaki sıfırdan en tepeye çıkmanın sırrını verdi!

Robert Kiyosaki sıfırdan en tepeye çıkmanın sırrını verdi!

Amerikalı bir iş adamı ve yazar olan Robert Kiyosaki, sıfırdan zirveye tırmanmanın sırrını verdi. İşte ayrıntılar...



Bu üç tip insanın da içimizde olduğunu aktaran Kiyosaki, bunun kabul edilmesi gerektiğini bildirerek bunun bir gerçek olduğunu hatırlatıyor.  

Bu konu üzerine örnekler sunan Kiyosaki, "insanlar ilk önce okula gitmeyi, mezun olmayı ve bir iş bulmayı ve maaş almayı düşünürler ama, “Nasıl zengin olunur” bu kısmı hiçbir zaman düşünmezler." diyor. Kendi kaleminden çıkan Zengin baba ve fakir baba kitabından alıntılar yapan, Kiyosaki, şunları söylüyor:

Robert Kiyosaki sıfırdan en tepeye çıkmanın sırrını verdi!

"Zengin babamın bana öğrettiği en önemli şey, 'Maaşlı bir iş kadar, insana zarar verecek başka bir şey yoktur derdi' çünkü bu işi kabul ettiğin ve maaşı aldığın anda artık birinin kölesi olmuş olursun ve o kişide istediği zaman vurur kırbacı. Fakat tam tersi olarak fakir babam derdi ki, Oğlum 'Maaşı olan düzenli ödeme yapan bir iş bulmalısın' yani birisi için çalışmalısın. Aradaki farkı görebiliyor musunuz? Uçurumlar kadar. Tabi ki zengin babam, “Maaş almak” dan bahsederken tam anlamıyla berbat bir şey demek istemiyordu. Sadece vurguladığı şey, maaşlı bir çalışan oldukları zaman insanların zihninin köleye çevirdiğiydi. Bir girişimci olarak düşünürsek, diyelim ki zengin babam kurduğu bir işi batırdı, bunu hiç sorun etmez, yeni bir şirket kurar, sıfırdan başlar ve hayatına devam eder. Maaşa ya da birinin yardımına ihtiyacım yok der ve işine devam eder. Hatta devleti onu sevmese bile bunu sorun etmez, başka bir ülkede iş kurar, faaliyetlerime orada devam ederim der.. İşte girişimcilik böyle bir şeydir. Girişimci olmak, yatırım yapmak ve para kazanmaktan ibaret değildir. Girişimcilik, düşünce yapısı, yetenek ve şartlara göre strateji belirlemektir. Küçük bir ticari girişim ile, büyük bir ticari girişimin, planlama ve yönetim açısından birbirinden farkı çok fazladır."

Robert Kiyosaki sıfırdan en tepeye çıkmanın sırrını verdi!

GİRİŞİMCİLİĞİN 3 KURALI!

Girişimciliğin 1. Kuralı : Düşünce Yapısı olduğunu belirten Kiyosaki, ikinci kuralın yetenek üçüncü kuralın ise kurallara uyan bir disiplin olduğunu aktarıyor. 

Robert Kiyosaki sıfırdan en tepeye çıkmanın sırrını verdi!

Kiyosaki, "Köle ya da girişimci zihniyetine sahip olun fark etmez, bu 2 şeyde zihin olarak da, yetenek ve kurallar olarak da birbirinden farklıdır. Fakir ve köle zihniyeti ile çalışan insanlara ne tavsiye edersiniz diye çok soru alıyorum. Onlara bu zihniyetten kurtulmaları ve girişime yönelmeleri konusunda şunu tavsiye ederim. Ben de eskiden fakir biriydim ve aynen kendi yaptığımı yapmalarını tavsiye ederim." diyor.

Robert Kiyosaki sıfırdan en tepeye çıkmanın sırrını verdi!

Gerçek girişimcilerin genel ekonomiye bağlı olmadığını belirterek sadece kendi şahsi ekonomilerine odaklandığunı belirtiyor. Kiyosaki ayrıca son olarak şunlara değiniyor:

"Gerçek girişimci, kötü ekonomilerde bile çok para kazanabilen kişidir.Bir girişimcinin ilk yapması gereken şey, kendisinin kontolünü öğrenmesidir. Dışarının değil!"

FTX krizi derinleşirken Bitcoin düşüyor!
Vakıfbank yeni kampanyasını az önce açıkladı! 30 Kasım'a kadar başvurabilirsiniz!
Sır gibi gizlenen asgari ücret için bu sefer de Fuat Oktay konuştu! Hemen buraya bakın ilk siz öğrenin!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön