04 / 05 / 2024

Rus oligark Abramoviç, Feyyaz Tokar Yalısı’nı kiraladı!

Rus oligark Abramoviç, Feyyaz Tokar Yalısı’nı kiraladı!

Ünlü Rus oligark Roman Abramoviç'in, 2012'de Ahmet Okumuş tarafından 25 milyon dolar bedelle satın alınan yalıyı yaklaşık 50 bin dolara kiraladığı gündeme geldi. İşte ayrıntılar... 



KİRA BEDELİ 50 BİN DOLAR CİVARINDA 

Bosforce yönetici ortağı ve İstanbul Emlak Brokerleri Kulübü (İSTEB) Başkanı Ulvi Özcan tarafından aktarılan detaylara göre; Rus iş adamı Roman Abramoviç boğazda bir yalıyı kiraladı. Ulvi Özcan, Ahmet Okumuş’un sahip olduğu yalının yaklaşık 50 bin dolar kiralama bedeli olduğuna dikkat çekti. 

Yalı pazarında yabancı alımının sınırlı olduğunun ve özellikle Arapların sanıldığı kadar fazla yalı almadığının altını çizen Ulvi Özcan, "Katar Prensesi’nin yalı aldığı iddiaları vardı. Ancak Katar Prensesi o yalıyı almadı" açıklamasında bulundu.

Rus oligark Abramoviç, Feyyaz Tokar Yalısı’nı kiraladı!

YALILARIN ESAS MÜŞTERİLERİ TÜRKLER 

Yalıların esas müşterilerinin Türkler olduğunu dile getiren Bosforce yönetici ortağı ve İstanbul Emlak Brokerleri Kulübü (İSTEB) Başkanı Ulvi Özcan, ayrıca bilgi teknolojileri, finans ve enerji alanında sıçrama yapan Türkler’in de alımlar gerçekleştirdiğni vurguladı. 

Yalı alımlarında yabancının sınırlı olmasında Türkiye’nin güven endeksinde iyi bir noktada olmamasının etkisi olduğuna dikkat çeken Ulvi Özcan, konuyu "Dolayısıyla yabancılar alternatif yerler olan Nice, Monaco, Paris, Zurich ve Londra gibi bölgelerde alım yapıyorlar" diyerek değerlendirdi. 

Genel olarak da yabancıların Avrupa’ya gitmek için Türkiye’den mülk aldığına vurgu yapan Özcan, Ruslar’ın böyle bir ihtiyacı olmadığının altını çizdi. 

Feyyaz Tokar Yalısı, boğazda modern mimarisiyle ön plana çıkıyor. Yalı 2012 senesinde ABD’de de borsa ve finans alanında yaptığı yatırımlarla bilinen Ahmet Okumuş tarafından 25 milyon dolar bedelle satın alınmıştı. 

O yalı için teklif edilen 929 milyon TL'yi reddetti! İstediği rakam ise dudak uçuklattı!

O ilçede Türklere ev verilmiyor! Kiralar döviz üzerinden ve 1 yıllık peşin isteniyor!

Uzman isimden korkutan sözler: Boğaz'daki yalılar sular altında kalacak!


Geri Dön