07 / 05 / 2024

Rusların Türkiye'deki konutlara ilgisi artacak!

Rusların Türkiye'deki konutlara ilgisi artacak!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan konut satış rakamlara göre, Şubat 2022'de ülke genelinde konut satışları, geçen senenin aynı ayına göre yüzde 20,1 artış gösterdi ve 97 bin 587 şeklinde oldu.  



İranlılar 711 konut aldı

Yabancıya satışla ilgili önemli açıklamalar yapan Gülcan Altınay, Şubat 2022'de İran vatandaşlarının Türkiye'den toplamda 711 konut satın aldığını, İran'ı, 633 konut ile Irak, 509 konut ile Rusya Federasyonu vatandaşlarının takip ettiğini kaydetti.

Rusların Türkiye deki konutlara ilgisi artacak!

Yabancılar vatandaşlık için geliyorlar

Yaptığı açıklamada ülkelere göre alıcıların tercihlerinin değiştiğini belirten Gülcan Altınay şöyle konuştu: “İlk sırada vatandaşlık var. Vatandaşlık dışında yatırım, kısa süreli tatil, emeklilik gibi farklı amaçlarla gayrimenkul alan yabancılar da var. Suudi Arabistanlılar, Ürdünlüler yatırım, Ruslar tatil, Iraklılar ve İranlılar ise oturma izni amacıyla Türkiye’den ev alıyor. Çinliler de Türkiye’nin Avrupa ve Amerika’ya kolay vize alabilen ülkelerden olması nedeniyle vatandaşlık almak istiyor.” 

Rusya’nın ilgisi artmaya devam edecek

Gülcan Altınay yaptığı açıklamada önümüzdeki aylarda Avrupa ve ABD’nin Rusya’ya uyguladığı yaptırımlar sebebiyle Rusya vatandaşlarının Türkiye’ye daha çok ilgi göstereceğini belirtti.

2022 Şubat'ta 97 bin 587 konut satıldı!


Geri Dön