21 / 05 / 2024

Rusya-Ukrayna krizi gübreyi de vuracak!

Rusya-Ukrayna krizi gübreyi de vuracak!

Dünyanın en büyük gübre firmalarından birinin sahibi yaptığı açıklamada son zamanlarda sık sık gündeme gelen Ukrayna işgalinin, gıda fiyatlarını ve tedariğini de derinden etkileyeceğini belirtti.



Rusya'ya olan bağlılık azaltılmalı mı?

Konuyla ilgili önemli açıklamalar yapan analistler, mevcut durumda çiftçiler için maliyetlerin yükseleceğini ve söz konusu bu durumun da gıda fiyatlarını etkileyeceğini belirtiyor. 

Konuyla ilgili olarak verilen detaylara göre, göz önüne alınması gereken tek faktör de besleyiciler değil üstelik. Büyük önem taşıyan azot gübresi üretiminde kullanılacak olan amonyak yapımında büyük miktarlarda  da doğal gaz kullanılıyor. Konuyla ilgili olarak aktarılanlara göre, Norveç merkezli Yara International, Avrupa'daki tesislerinde kullanılmak için çok büyük bir miktarda Rusya gazına ihtiyaç duyuyor.

Rusya-Ukrayna krizi gübreyi de vuracak!

Konu ile ilgili olarak yaşanan gelişmelere göre, geçen sene yaptırımlar, hava olayları ve  tedarik zincirindeki artan fiyatlar sebebiyle gübre fiyatları yukarı yönlü zıplamış bu da gıda fiyatlarını derinden etkilemişti.

Norveç merkezli Yara Internationa söz konusu konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada mevcut durumda günlük değerlendirmelerle hareket ettiklerini ve olası tesis kapamaların da gündemde olduğunu belirtiyor. 

Norveç merkezli Yara International üzerlerindeki üretim sorumluluğunun farkında olduklarını fakat uzun vadede, "Rusya'ya olan bağlılığın" azaltılması gerektiğini belirtiyor. 

Mazot ve gübre desteği almak isteyenler dikkat! Milyonlarca çiftçi bu haberi bekliyor!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön