18 / 05 / 2024

Sabancı, yabancı ortaklarıyla okul yaptırıyor

Sabancı, yabancı ortaklarıyla okul yaptırıyor

Vakıf bugüne kadar 39 okul, 9 sağlık merkezi, 17 öğretmenevi, 17 yurt, 32 kültürel tesis ve 5 spor merkezi inşa etti



Sadıka Sabancı'nın tüm mal varlığını bağışlaması ile 1974'te kurulan Sabancı Vakfı, Sabancı Holding'in gelirlerinden de pay alıyor. Holdingin ana sözleşmesinde yer alan maddeyi Sabancılarla ortaklık yapan yabancılar da kabul ediyor. 
 
4 Ekim'de Sabancı Vakfı'nın katkılarıyla başlayacak 'Fark Yaratanlar' adlı televizyon programının tanıtımında konuşan Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, "Birçok yabancı ortaklıklı şirketimiz var. Sözleşmeyi kabul edip Sabancı Vakfı'na kârdan pay veriyorlar." dedi. Yıllık 50-60 milyon lira geliri olan vakıf bugüne kadar 39 okul, 9 sağlık merkezi, 17 öğretmenevi, 17 yurt, 32 kültürel tesis ve 5 spor merkezi inşa etti.

Vakfın kadın, genç ve engellilere odaklandığını kaydeden Güler Sabancı, böylece kaynakları daha etkin kullandıklarını belirtti. Aynı zamanda vakfın mütevelli heyeti başkanı Sabancı, dünyada örnekleri görünen ancak Türkiye'de ilk kez uygulanan hibe programının ikincisini yaptıklarını dile getirdi. Vakıf, hibeleri sivil toplum örgütleri ve üniversitelerden gelen başvurulara göre dağıtıp sonra da takibini yapıyor.Geçen yıl verdiği 34 projeye 1 milyon lira ile toplam 5 milyon hibeye erişen vakıf, bu yıl 1,2 milyon hibe verecek. Bu yılki bütçesi 45-55 milyon lira olan Sabancı Vakfı, sosyal sorumluluk projelerini üniversitede kültür haline getirmeye çalışıyor.

Toplam 32 bölümden oluşacak televizyon projesi 1 yıl sürecek. İnternet ve telefon yoluyla alınan başvurular, ön elemeden geçtikten sonra jüri tarafından televizyona taşınacak. Amaç, kökleşmiş eski sorunlara uzun vadeli çözümler bulunması. Sabancı Vakfı Genel Müdürü Hüsnü Paçacıoğlu, bugüne kadar 33 bin üniversite öğrencisine burs verdiklerini, yıllık burs verilen kişi sayısının bin 300'ü aştığını söyledi.
Serkan Şahin/Zaman


Geri Dön