09 / 05 / 2024

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın ikinci pistinde şok gelişme! Resmen tarih verildi! 2023'te tamamlanacak! 

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın ikinci pistinde şok gelişme! Resmen tarih verildi! 2023'te tamamlanacak! 

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın ikinci pistinin 2023'te tamamlanacağı Cumhurbaşkanlığı Programı'nda ilk defa yer aldı. Pist, rakip konumdaki, İstanbul Havalimanı'nı (İGA) işleten müteahhitler tarafından inşa ediliyor ancak 14 senedir bitirilemedi. İşte son dakika gelişmesi...



Sözcü'de Yusuf Demir'in haberine göre; 2022 Yılı Cumhurbaşkanlığı Programı’nın “hedef” başlıklı bölümünde,  İGA ve Sabiha Gökçen havalimanlarının uluslararası bir hava kargo, bakım-onarım ve aktarma merkezi olmasının sağlanacağına dikkat çekildi. 

İki havalimanı arasında demiryolu bağlantısı yapılarak bu havalimanlarının ulusal demiryolu güzergahına entegre edileceği belirtildi. 

Bu hedef doğrultusunda yürütülecek faaliyetler ve projeler başlığı altındaki konularda açıklandı. İşte o konular: 

“Gebze-Sabiha Gökçen-Yavuz Sultan Selim Köprüsü-İstanbul Havalimanı-Halkalı Yüksek Standartlı Demiryolu projesine dış finansman sağlanarak yapım ihalesi açılacaktır.”

“Sabiha Gökçen Havalimanı ikinci pist mütemmimleri işinde yüzde 100 fiziki gerçekleşme sağlanacaktır.”

Sabiha Gökçen Havalimanı nın ikinci pistinde şok gelişme! Resmen tarih verildi! 2023 te tamamlanacak! 

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın ikinci pisti, 13 senedir gündemden düşmüyor. 31 Ekim 2009 tarihinde Sabiha Gökçen Havalimanı'nı işleten LİMAK'ın Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, “İkinci pist için start verildi” diyerek çalışmaların başladığına dikkat çekmişti. Ancak 5 sene sonra açılabilen ilk ihale 720 milyon TL'ye YSE'ye verildi. Pist 2017 yılında tamamlanacaktı. 

2016 yılında yeni ihale açıldı ve maliyet 1 milyar 397 milyon lira şeklinde hesaplanırken, iş bitiş tarihi de 2019 oldu. İş tamamlanmadı ancak, şirket isimd değiştirdirdi ve KMC Sabiha Gökçen Havalimanı Adi Ortaklığı oldu. Makyol'un yanına kamuoyunun yakından tanıdığı Kalyon ve Cengiz de dahil oldu. 

Pist inşaatı tamamlanamıyor ancak üst üste ihaleler sürüyor. Son olarak geçtiğimiz yıl Ağustos ayında “Sabiha Gökçen Havalimanı TEM Bağlantı Yolu Tünelinin Güçlendirilmesi ve İlave İmalatların Yapılması işi”nin ihalesi 842 milyon 239 bin TL maliyet belirlenerek yapıldı.

İlk Evim, İlk İş Yerim Projesi’nin temeli atıldı! Ankara’ya 18 bin 300 yeni konut daha

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'nin tamamını kuşatan yeni bir şehircilik atılımını başlattık!

Emekli maaş promosyonu sonrası değişti! Herkes oraya yöneldi


Geri Dön