26 / 05 / 2024

Şahinbey Yüzme Havuzu ve Spor Tesisi'nin temeli atıldı!

Şahinbey Yüzme Havuzu ve Spor Tesisi'nin temeli atıldı!

Her mahalleye bir sosyal tesis yaptırmayı hedefleyen Şahinbey Belediyesi, Şahintepe Mahallesi’nde 6 bin 700 metrekare alan üzerine yaptıracağı 5 katlı sosyal tesisin temelini törenle attı.




Şahinbey Belediyesi tarafından Şahintepe Mahallesi’nde yaptırılacak olan Şahinbey Yüzme Havuzu Gençlik ve Spor Merkezi’nin temeli Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in de katıldığı törenle atıldı. 

73 sosyal tesiste 45 farklı branşta eğitimlerine devam eden Şahinbey Belediyesi, sosyal tesis sayısını arttırmaya devam ediyor. Her mahalleye bir sosyal tesis yaptırmayı hedefleyen Şahinbey Belediyesi, Şahintepe Mahallesi’nde 6 bin 700 metrekare alan üzerine yaptıracağı 5 katlı sosyal tesisin temelini törenle attı. Şahintepe Mahallesi’nde yapılan törene, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Abdülhamit Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, AK Parti İl Başkanı Eyüp Özkeçeci, AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Av. Hakan Kurt, Belediye Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden törende vatandaşlara seslenen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, meclise gönderdikleri 2016 bütçesinde en fazla payı 107 milyar lira ile eğitime ayırdıklarını ifade ederken, Türkiye'de toplanan verginin yüzde 24'ünü de yine eğitime aktardıklarını söyledi.

Eğitime Büyük Destek

Eğitime çok önem verdiklerini ve hem bütçeden hem de vergiden ayrılan payın bunun en bariz göstergesi olduğunu kaydeden Bakan Şimşek, "Dün sabah 2016 bütçesini meclise gönderdik. O bütçede en büyük pay nereye gidiyor; eğitime gidiyor. Yani bütçenin 107 milyar lirası eğitime gidiyor. Bu oran 2002'de 11 milyar liraydı. Şimdi 11 nere, 107 nere. Türkiye'de toplanan her 100 liralık verginin yani hazine, maliye olarak milletten topladığımız 100 lira verginin 24 lirasını eğitime harcıyoruz. Bu gelirin 21 lirasını sağlığa, 21 lirasını sosyal güvenliğe yani emekliye destek olarak veriyoruz. Geriye kalan büyük kısmı da yatırım ve çiftçimize destek vs. Eskiden böyle miydi? Bakın 10 yıl bir ülkenin tarihinde çok kısa süredir ama 13 yıl önce 2002 yılında bu ülke milletten topladığı verginin yüzde 86'sını faize ödüyordu. Millete yatırım yapacak, belediyelere kaynak aktaracak, hatta işçisinin, memurunun maaşını ödeyecek kapasitesi kalmamıştı" diye konuştu.

Bakan Şimşek: “Bir Bakanlığın Yapacağı Eserlere Bedel Şeyler Yapılıyor”

Şahinbey Belediyesi’nin yaptığı hizmetlerin büyüklüğüne dikkat çeken Bakan Şimşek konuşmasına şöyle devam etti:

“dünde bir temel atma törenindeydik bugünde öyle. Bunlar öyle ufak tefek eserler değil. Eski Türkiye’de bir bakanlığın dahi bir yılda bir ilde yapacağı eserlere bedel hem maliyet olarak hem de görkem olarak bu türden eserler. Siz biliyorum kadirşinas hemşerilerimizsiniz, değerli başkanımın değerini iyi bilin. Büyükşehir Belediye Başkanımız da burada, yıllarca bakanlık yapmış, yıllarca milletvekilliği yapmış yanı büyük hükümet merkez tecrübesi olan kaç insan bugün büyükşehirde belediye başkanı. Gerçekten Gaziantep bu açıdan çok şanslı. Bu semte baktığımız zaman her yer inşaat. Bir taraftan okullar, bir taraftan sosyal tesisler ve bir taraftan da muhteşem köprülü kavşaklar yapılıyor. AK Parti eser siyaseti yapıyor. Ben tekrar bu eserimizin hayırlı olmasını diliyorum ve başkanlarımızı tekrar tebrik ediyorum”



Tahmazoğlu: “Sosyal Tesis Yapmaya Devam Edeceğiz”

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da Şahinbey Belediyesi olarak eğitime ayrı bir önem verdiklerini belirterek, “Gençliğe yapılan yatırımı, geleceğe yapılan yatırım olarak gördüğümüz için göreve geldiğimiz günden bu yana 73 sosyal tesisimizi vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Önümüzdeki günlerde yine Perilikaya Mahallemizde çok büyük bir sosyal tesisimizin temelini atacağız ve sosyal tesisler yapmaya devam edeceğiz. Şu ana kadar tesislerimizde 293 bin kişi yararlandı ve 40 bin aktif kursiyerimiz tesislerimizden eğitim alamaya devam ediyor. Tesislerimizin içerisinde anasınıfından başlayarak, TEOG kursları, lise dönemi destek kursları ve üniversiteye hazırlık kurslarında da toplam 25 bin öğrencimize eğitim veriyoruz. Bunun yanı sıra yine hanım kardeşlerimizde 40 yakın kursumuzdan faydalanıyor. Burada yapacağımız tesisimiz içerisinde yüzme havuzu olan 4 tesisimiz oluyor. Farklı semtlerimize de havuz yapmaya devam edeceğiz. Değişik semtlerimizde gençlerimiz için 133 adet halı saha ve basketbol alanı yaptık. Gerek eğitim tesisleri gerek spor tesisleri bakımından ilçemizi zenginleştirmeye devam ediyoruz. Burası önemli bir alan Şahintepe Mahallemizi, Karataş’dan ayırmıştık. Karataş Mahallemiz 40 bin, Şahintepe Mahallemiz 25 bin Güneykent Mahallemiz 30 bin ve yine buraya yakın Yeditepe Mahallemiz de 30 bin nüfusa sahip. Bu yapacağımız tesis 4 mahallemizde 125 bin kişilik nüfusa hitap edecek bir alanda bulunuyor. Bu yapacağımız tesis 13 bin metrekare alan üzerine olacak. Yapacağımız tesisin maliyet 9 milyon 800 bin lira olacak. Bodrum kat, zemin kat ve onun üzerinde 3 kat olacak. Tesiste 47 adet derslik, anaokulu, spor merkezi, konferans salonu, kütüphane ve kafeterya bulunacak. Kompleks bir yapıya sahip olacak tesiste ayrıca Türk hamamı ile Sauna bulunan havuz yapacağız. Baktığımız zaman dev bir tesis olacak. Bu tesisimiz için 400 gün süre verdik. İnşallah bu kadar kısa sürede bu tesisi yaptırarak vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Tesisimizin hayırlı uğurlu olmasını diliyor, Sayın Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek’e katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyelerinin katılımıyla temel atıldı.




Şahinbey Belediyesi


Geri Dön