02 / 05 / 2024

Sahipsiz gayrimenkullere mafya sahip çıkıyor!

 Sahipsiz gayrimenkullere mafya sahip çıkıyor!

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz'ın açıklamalarına göre onbinleri geçen sahipsiz gayrimenkul var ve bu gayrimenkuller yeni projeler için bir hayli faydalı olunca işe mafyalar girmeye başladı





Defterdarlıklar, sahipsiz mülkleri toplayarak kayyıma geçen bu gayrimenkullerden büyük bir gelir elde ediyor. Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz, İstanbul'da onbinlerce sahipsiz gayrimenkul olduğunu söylerken açıklamalarına şu şekilde devam ediyor:


Defterdarlık sahipsiz gayrimenkullerde birinci derecede akrabaya bakıyor. Kimse bulunmazsa kayyıma geçen bu mülklerde gelir elde ediliyor. Gayrimenkulüm mirasçısı ortaya çıkarsa mülkü hemen geri alıyor. Satılmışsa da değerini devletten talep ediyor.


Beyoğlu'nun yüzde 40'ı kayyumda


Özellikle İstanbul’da Rumlara, Yahudilere ve Ermenilere ait bu tarz birçok mülkün bulunduğuna vurgu yapan Kiraz, şunları söyledi:



Daha çok gayrimüslimlerin mülkleri sahipsiz kalmış. Beyoğlu’nun yüzde 40’ı kayyımda. O mülklerin sahipleri bulunamamış. Ayrıca, Aydınlı, Pendik ve Tuzla’da çok sayıda sahipsiz mülk var. Devler bunlardan gelir elde ediyor. Ama sadece birinci dereceden akrabaya bakıyor. Kimse çıkmazsa bünyesine katıyor. Fakat miras kuşaktan kuşağa geçer. Çok uzaktan da olsa mirasçılar çıkabilir.


Kiraz, son dönemde kendilerine bu şekilde davaların geldiğini belirterek, olayın başka bir açıdan suistimal edildiğini de kaydetti.


Son yıllarda mafyanın işin içine dahil olduğunu belirten Kiraz, son olarak şu açıklamalarda bulundu:


Mafya sahipsiz gayrimenkuller için sanal akraba yaratıyor. Bir kişi hiç alakası olmadığı halde gayrimenkulün ölen sahipleriyle uzaktan akraba gibi gösteriliyor. Bu kişiler de gelip defterdarlıktan çok değerli mülkleri alıyor. Genelde gayrimüslimlerin mülkleri bu şekilde alınıyor.



Dünya


Geri Dön