17 / 05 / 2024

gayrimenkullerde mafya

gayrimenkullerde mafya

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz'ın açıklamalarına göre onbinleri geçen sahipsiz gayrimenkul var ve bu gayrimenkuller yeni projeler için bir hayli faydalı olunca işe mafyalar girmeye başladı

Gayrimenkul piyasası, ticari gayrimenkullerdeki talep artışlarıyla hareketlik kazandı!

Bilgiçler Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Ali Emre Bilgiç, gayrimenkul piyasasıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Ali Emre Bilgiç konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamasında emlak piyasasının ticari gayrimenkullerde yaşanan talep artışlarıyla hareketlilik kazandığını dile getirdi.

Avukattan ev sahiplerini çıldırtan çıkış: Bizim gibilere denk gelse kan çıkar o tehditlerden!

Milyonlarca ev sahibi ve kiracı arasında yaşanan anlaşmazlıklar artmaya devam ederken, Avukat Sibel Sevinç Deveci Özçelik, ev sahipleri için çarpıcı bir yorumda bulundu. Ev sahipleri için 'Bizim gibilere denk gelse kan çıkar o tehditlerden' diyen Özçelik'e 'Mafya mısın?' soruları geldi.

Ticari gayrimenkulde yaşanan dönüşüm yükseliş yönünde ilerliyor!

İngiltere'de bulunan emlak ajansı Knight Frank LLP’nin “2024 Küresel Ticari Gayrimenkul Yatırımları Raporu”na göre ticari gayrimenkullerde yaşanan dönüşüm 2023 yılında yüzde 54 azalırken, 2024 yılında sektörde yaşanacak gelişmeler ile artması bekleniyor.

Bu yıl ticari gayrimenkullerde patlama bekleniyor!

Londra merkezli emlak danışmanlığı şirketi Knight Frank LLP tarafından yayınlanan 2024 Küresel Ticari Gayrimenkul Yatırımları Raporu'na göre bu sene küresel ticari gayrimenkullerde patlama bekleniyor.

Ticari gayrimenkullerde 4 kata varan kira zammı: Küçük işletmeler kapanıyor!

Ticari gayrimenkullerde kira sınırlaması olmaması, özellikle KOBİ’ler ile esnaf ve zanaatkarı olumsuz etkiliyor. Yüzde 150'ye ulaşan zam talepleri, bazı bölgelerde 4 katına çıkarken Euro ile kira isteyenler de var. 

İtalya’da tutuklu mafya babası devlete 70 milyon euro değerindeki adasını hediye etmeyi teklif etti!

İtalya’nın en güçlü mafya örgütlerinden biri olan Camorra’nın önemli isimleri arasındaki Raffaele Imperiale’nin tutuklanmasından sonra devletle anlaşma yoluna gitmek istediği ve bu nedenle Dubai açıklarındaki adasını devlete bağışlamayı teklif ettiği öğrenildi.

‘Kelepir arsa’ umuduyla dolandırılan Teknik Direktör Uygun’a yönelik şok iddia! ‘Mafya aracılığıyla konutlarımı aldı!’

Teknik direktör Bülent Uygun ile arkadaşlarını "kelepir arsa" vaadiyle dolandırıp milyonlarca TL’lik vurgun yaparak kayıplara karışan Ulaş Birihan'ın yargılandığı davada eşi Derya Birihan ifade verdi. Birihan, “Uygun’a evimizi devrettim. Fakat, kapıma mafya gönderdi” dedi.

Şirketlerin gayrimenkul alımlarında KDV indirimi yapılabilir mi? 

Satın alınan gayrimenkullerde, satıcı Şirket tarafından düzenlenen faturadaki katma değer vergisinin indirim konusu yapılıp yapılamayacağı merak ediliyor. İşte ayrıntılar...

Kira stopaj vergisinden kimler muaftır?

Ön kesinti anlamını taşıyan stopaj, ticari gayrimenkullerde kiralanan taşınmaz için ödenen vergi anlamına geliyor. Kira geliri mülk sahibine ulaşmadan önce stopaj adı verilen vergi kesintisi gerçekleşmiş oluyor. Peki, kira stopaj vergisinden kimler muaftır? İşte tüm detaylar...

Kardeşi olanlar dikkat! Herkes merak ediyordu, haklar belli oldu!

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde gayrimenkullerde bağış yapılmasını kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o yazısı...

İzmir'de konut fiyatlarındaki artış tam gaz! Sene sonuna kadar yüzde 60 zamlanacak!

Coldwell Banker Life Broker'ı Uğur Sezginer, İzmir'de, dene sonuna kadar bütün gayrimenkullerde yüzde 50 - 60 oranında bir fiyat yükselişi yaşanacağına dikkat çekti.

Next Level Göktürk ve Next Level Country projelerinin tapu devri yapıldı!

Next Level Göktürk ve Next Level Country projelerinin tapu devri yapıldı. Pasifik GYO, gayrimenkullerde proje çalışmaları kapsamında ruhsatlandırma aşamasına geçildiğini açıkladı. 

Elbirliği Mülkiyeti nedir? Elbirliği mülkiyeti paylı mülkiyete nasıl çevrilir?

Elbirliği mülkiyeti genellikle miras yolu ile elde edilen gayrimenkullerde görülmektedir. Bu tarz mülkiyetlerde tapu üzerinde ortakların isimleri yer alsa da kişilerin payları ve oraları belirtilmemiştir. Peki, elbirliği mülkiyeti paylı mülkiyete nasıl çevrilir? İşte elbirliği mülkiyeti hakkında bil

gayrimenkullerde mafya Haberi

gayrimenkullerde mafya



Defterdarlıklar, sahipsiz mülkleri toplayarak kayyıma geçen bu gayrimenkullerden büyük bir gelir elde ediyor. Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz, İstanbul'da onbinlerce sahipsiz gayrimenkul olduğunu söylerken açıklamalarına şu şekilde devam ediyor:


Defterdarlık sahipsiz gayrimenkullerde birinci derecede akrabaya bakıyor. Kimse bulunmazsa kayyıma geçen bu mülklerde gelir elde ediliyor. Gayrimenkulüm mirasçısı ortaya çıkarsa mülkü hemen geri alıyor. Satılmışsa da değerini devletten talep ediyor.


Beyoğlu'nun yüzde 40'ı kayyumda


Özellikle İstanbul’da Rumlara, Yahudilere ve Ermenilere ait bu tarz birçok mülkün bulunduğuna vurgu yapan Kiraz, şunları söyledi:



Daha çok gayrimüslimlerin mülkleri sahipsiz kalmış. Beyoğlu’nun yüzde 40’ı kayyımda. O mülklerin sahipleri bulunamamış. Ayrıca, Aydınlı, Pendik ve Tuzla’da çok sayıda sahipsiz mülk var. Devler bunlardan gelir elde ediyor. Ama sadece birinci dereceden akrabaya bakıyor. Kimse çıkmazsa bünyesine katıyor. Fakat miras...