29 / 04 / 2024

Sahte emlak ilanları engellenecek!

Sahte emlak ilanları engellenecek!

Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı yaptığı açıklamada Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik'te yapılan değişiklikle tüketici mağduriyetlerine yol açabilen sahte ilanların engellenmesinin hedeflendiğini kaydetti.



Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik geçtiğimiz günlerdeki Resmi Gazete’de yayımlandı. 

Yaptığı açıklamada yapılan değişiklikle tüketici mağduriyetlerine neden olabilen sahte ilanların engellenmesinin hedeflendiğini dile getiren Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı “Söz konusu ilgili düzenlemeyle başkalarına ait taşınmaz satışına yönelik ilanlara elektronik ortam sağlayan gerçek ya da tüzel kişilere, üyelikten ya da söz konusu ilanın yayımlanmasından önce kimlik doğrulaması yapmanın dışında ilanın yayımlanmasından önce ilana konu olan taşınmaz ilanına yetkili olunduğuna dair doğrulama yapma yükümlülüğü de getiriliyor. Kamuoyunun talep ve beklentilerinin karşılanması için gerçekleştirilen söz konusu bu düzenleme ile spekülatif fiyat artışlarının önlenmesi, ilan platformlarında yer alan ilan kirliliği ile ilanlardaki bilgi kirliliğinin önüne geçilmesi planlanıyor” diye konuştu.

Sahte emlak ilanları engellenecek!
 
  "Etkin ve adil rekabet ortamı hedefleniyor"

Söz konusu düzenlemenin 6563 sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkındaki kanunun 11. Maddesine de dayandırıldığına da değinen Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı açıklamasında “Elektronik ticaretin gelişimini sağlamaya, etkin ve adil rekabet ortamını korumaya, hizmet sağlayıcı ve söz konusu aracı hizmet sağlayıcının faaliyetlerine yönelik düzenleme yapmaya ve aracılık sözleşmesinde yer verilmesi zorunlu unsurları belirlemede Ticaret Bakanlığı yetkili. Söz konusu bu yönetmelikte gerçekleştirilen başka bir değişiklikle de, piyasa yapısını bozucu ya da tüketiciyi yanıltıcı ilanları önlemeye yönelik tedbirlerin alınması, etkin ve sürdürülebilir rekabet şartlarının ve tüketicinin korunması amacıyla Bakanlıkça alınan tedbirlere uyulması söz konusu ilan platformlarına şart olarak getirildi” dedi.

Sahte emlak ilanları engellenecek!

"İlan platformları doğrulama yapacak"

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada söz konusu ilan platformlarına getirilen yeni yükümlülükler hakkında da bazı detaylara değinen Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, “Buna göre ilan platformları, gerçek kişi ilanlarında o kişinin kimlik bilgileriyle o kişinin telefon numarasını; tüzel kişilerde de unvan ve telefon numarasını üyelikten ya da söz konusu ilanın yayımlamasından önce doğrulamak zorunda olacak.  Sahte ad ve unvanlarla artık ilan verilemeyecek. Söz konusu ilana konu taşınmazın ilan veren üyeye ya da bu üyenin gerçek kişi olması durumunda 1. ve 2. derece kan hısımlarına ya da eşine ait olduğunu ya da ilanı veren üyenin ilana konu taşınmaz sahibi tarafından yetkilendirildiğini ilanı yayımlamadan önce doğrulaması gerekli olacak” diye konuştu.

TOKİ'den bir şehre daha yeni konut projesi geliyor! TOKİ'den konut bekleyenler dikkat!

Konut fiyatlarında son dakika: Üst segmentteki konutların ortalama fiyatı 13.2 milyon TL'yi aştı! 

Kahramanmaraş'ta yerinde dönüşüm için 35 bin 395 başvuru yapıldı!


Geri Dön