27 / 04 / 2024

Sahte kiralık konut dolandırıcılığına dikkat! Aman bu tuzağa düşmeyin!

Sahte kiralık konut dolandırıcılığına dikkat! Aman bu tuzağa düşmeyin!

Dolandırıcıların yeni hedefi konut sahipleri ve kiracılar oldu. Dolandırıcılar, asıl kira fiyatı 5 bin olan bir evi, 3 bin liraya gösteriyor ve kiranın uygun olduğunu görenler de hemen ilgili telefon numarasını arıyor. İşte ne oluyorsa bundan sonra oluyor.



Trabzon İnşaatçılar ve Emlakçılar Odası Başkanı Ayhan Taflan, ayakçıların ve dolandırıcıların Trabzon emlak sektörüne, ev sahiplerine ve kiracılara zarar verdiğini belirtti. Konuya ilişkin bazı değerlendirmelerde bulunan Başkan Taflan, “Emek hırsızları dediğimiz ayakçılar ve dolandırıcılar tarafından sosyal medya platformlarında kopyalama şekliyle elde edilen konut fotoğraflarını kullanarak ve düşük fiyat girilerek konutları uygun fiyatlı hale getiriyorlar. Bu tür ilanları görenler fiyatın uygunluğunu dikkate alarak kiralık daireyi görmeden kaparo gönderiyorlar. Ancak gel gör ki ne öyle bir ev var nede karşısında muhatap alabilecek olduğu bir mülk sahibi var” şeklinde konuştu.

Sahte kiralık konut dolandırıcılığına dikkat! Aman bu tuzağa düşmeyin!

Trabzon’da meydan parkında, kafelerde ve kentin muhtelif bölgelerinde odaklanmış ve kümelenmiş hiçbir mükellefiyeti ve yetki belgesi bulunmayan emek hırsızlarına ve dolandırıcılara insanların itibar etmemeleri gerektiğini söyleyen Taflan “Öte yandan, baktığımız zaman emlak sektöründe faaliyet yürüten bazı mükellefiyeti olan meslektaşlarımız mükellef olmayan ayakçı dediğimiz emek hırsızlarıyla beraber gayrimenkul paylaşımı yaptıklarına şahit oluyoruz.

İşte detaylar...


Geri Dön