11 / 05 / 2024

Sahte kiralık konut dolandırıcılığına dikkat! Aman bu tuzağa düşmeyin!

Sahte kiralık konut dolandırıcılığına dikkat! Aman bu tuzağa düşmeyin!

Dolandırıcıların yeni hedefi konut sahipleri ve kiracılar oldu. Dolandırıcılar, asıl kira fiyatı 5 bin olan bir evi, 3 bin liraya gösteriyor ve kiranın uygun olduğunu görenler de hemen ilgili telefon numarasını arıyor. İşte ne oluyorsa bundan sonra oluyor.



Bu yapılan yanlış davranışlar, sektörde faaliyet yürüten mükellef olan iş yeri kirası, vergi ödeyen, istihdam sağlayan işini hakkaniyetli bir şekilde yürüten emlakçı esnafımıza da tüketiciye de zarar veriyor. Ayrıca, mağduriyet yaşanmasına sebep oluyor. Konut kiralama alanı dolandırıcılar için yeni vurgun alanı haline geldi.

"Dolandırıcıların en kolay vurgun yaptığı alan online mecralar" olduğunun altını çizen Başkan Taflan, şunları söyledi: "Kopya siteler ve sahte ilanlarla sosyal medya platformlarında ortaya çıkan dolandırıcılar, örneğin 5 bin lira olan bir daireyi, 3 bin lira olarak kiralamaya çalışıyor. O bölgede yüksek olan fiyatlar yüzünden insanlar konut kirası uygun olduğu için hemen ilandaki numarayı arıyor.

Sahte kiralık konut dolandırıcılığına dikkat! Aman bu tuzağa düşmeyin!

Çok arayan olduğunu ifade eden dolandırıcılar, acil 2 kira bedeli kaparo yatırılması durumunda diğer arayan vatandaşlara evi kiralamayacaklarını söylüyor.

Bu ücreti yatıran kişiler daha sonrasında anahtarı almaya gittiği zaman karşılarında muhatap bulamıyor. Kiraladıklarını düşündükleri evde ise ya birisi oturuyor ya da aynı evin aynı koşullarda başkalarına da kiralandığı gerçeğiyle yüzleşiyor. Bu bakımdan bize de şikayetler geliyor.”

Bakan Nebati’den “Koyun eti kokuyor” açıklamasına besicilerden peş peşe sert tepki!

Yüzbinlerce EYT’liye kötü haber! Emekliliğiniz bozulabilir! Sebebini duyunca saç baş yolacaksınız!

Deprem sonrası DASK toplam ne kadar ödeme yaptı?


Geri Dön