30 / 04 / 2024

Samsun'da 5 bin kilometre yol ağı yenilenecek!

Samsun'da 5 bin kilometre yol ağı yenilenecek!

Tarihi Kentler Birliği (TKB) 2016 yılı son bölge toplantısına katılmak üzere Samsun’a gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki Amisos Tepesi’ni gezdikten sonra Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ı makamında ziyaret etti.




Tarihi Kentler Birliği (TKB) 2016 yılı son bölge toplantısına katılmak üzere Samsun’a gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki Amisos Tepesi’ni gezdikten sonra Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ı makamında ziyaret etti.


5 BİN KİLOMETRELİK YOL AĞI YENİLECEK

Ziyaret sırasında Samsun!da yapılan çalışmaları anlatan Başkan Yılmaz, Özel İdarelerin kapatılması ve akabinde yetki ve sorumluluklarının belediyeye devrolmasıyla birlikte görev sınırlarının genişlediğini hatırlatarak; “Kentin her noktasına hizmet götürmekten oldukça memnunuz. Yaklaşık 2 buçuk yıldır Samsun’umuzun her yerinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Cumhuriyet kurulduğundan bu yana köylerimizde yaşanan sorunların tamamen çözüldüğü maalesef görülmedi. Biz bu noktada köylerde yaşayan vatandaşlarımızın memnuniyetini düşünerek çalışmalarımızı buralarda yoğunlaştırıyoruz. Köylerimizde yoğun bir şekilde beton yol çalışmaları yapıyoruz.  Geçtiğimiz 2 sene içerisinde Samsun’un 5 bin kilometre olan yol ağının 850 kilometresini yaptık. Yapımına devam eden onlarca çalışmamız var. Önümüzdeki yıllarda tüm yol ağını yenilemeyi hedefliyoruz. Samsun’da bin köyümüz var. Bunlardan en az 200 tanesini kısa vadede kasabalaştırabiliriz düşüncesini benimsedik. Yollarını güzel bir şekilde yapmayı, meydanlarını düzenlemeyi ve meydan çevresindeki yapılara estetik bir dokunuş yapmayı hedefledik. İlçelerimizde birçok köyümüzde böyle çalışmalar yaptık ve bu faaliyete devam ediyoruz. Köylerimizi birer küçük kasaba haline getireceğiz” açıklamalarında bulundu.

KÖYLERDEKİ SU SORUNU 2 YIL İÇİNDE ÇÖZÜLECEK

Samsun’da su sorunu bulunan köylerin tespitini yaptıklarını da söyleyen Başkan Yılmaz, “Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı doğrultusunda susuz köy kalmaması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Köylerimizin tamamının su meselesini 2 yıl içerisinde sonuçlandırıyoruz. Susuz bir köy bırakmıyoruz. Bazı yerlerde kaynak sularında içmeye elverişli olmayacak şekilde kimyasallar olabiliyor. Bu sebeple uzak yerlerden su getirmek gerekiyor. Bu da hem zaman hem de maliyet açısından bizleri zorluyor. Ama bunun üstesinden geleceğiz. İçme suyu olmayan köylerimizin su sorununu çözeceğiz” dedi.

En son ziyaretinden bu yana Samsun’un ciddi gelişim gösterdiğini ve yeni Samsun’a hayran kaldığını belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki de, Başkan Yılmaz’a ilgi ve alakasından dolayı teşekkür etti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Bakan Özhaseki ile birlikte gelen bakanlık heyeti, Samsun Valisi İbrahim Şahin ve AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel ‘in de katıldığı ziyarette Samsun Büyükşehir Belediyesi Yetkilileri de hazır bulundu.



Samsun Büyükşehir Belediyesi




Geri Dön