27 / 04 / 2024

Samsun'da yatay şehirleşme hedefi!

Samsun'da yatay şehirleşme hedefi!

Şehir planları, ulaşım, alt yapı, kentsel dönüşümle ilgili konuların önemini anlatan AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, ''Ortaya koyacağımız projelerle fark yaratacağız'' diye konuştu.



AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, Samsun Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erdal Bozkurt'un hazırlayıp sunduğu ve Samsun Canlı Haber TV ekranlarında yayınlanan 55. Dakika Programı'nda önemli açıklamalarda bulundu.

Samsun Gazetesi'nde yer alan habere göre, Bozkurt'un sorularını cevaplandıran Aksu, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi'ne dair tüm detayları anlattı. Aksu, Ocak ayının başında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Samsun'a il başkanı olarak görevlendirildiğini ifade etti.

Aksu, "Bu ağır, onurlu görevi taşıyor olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Tüm arkadaşlarımla birlikte 31 Mart yerel seçimlerine hazırlanıyoruz. Samsun'da 19 Ocak'ta aday tanıtım toplantısını Cumhurbaşkanımızın katılımıyla gerçekleştirildi. Ve Cumhurbaşkanımız gün önemli konulara değindi, birisi de  19 Mayıs 1919'da Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 100' üncü yılı olması.  Kurtuluş mücadelesinin başladığı şehrimizde cumhurbaşkanımız şahlanış dönemi olarak nitelendirdi. Bu çok değerli bir yaklaşım. Ve 2023, 2053 ve 2071 hedefleri çerçevesinde de bu dönemden itibaren inşallah Samsun ve ülke olarak şahlanışın başlangıcını yaşayacağız" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 11 maddelik seçim manifestosu hakkında konuştu. Başkan Aksu, "Tüm Türkiye'de belediye başkan adaylarımız ile birlikte  toplantıda hazır bulunduk. Cumhurbaşkanımız her biri ayrı bir başlık, her biri kitaplaştırılacak şekilde olan  11 maddelik bildirgeyi sundu. Bu bildirge de milletimiz, vatandaşlarımız ve seçmenimiz açısın  çok değerli. Keza aynı şekilde belediye başkan adaylarımız için de bir yol haritası niteliğini taşımaktadır. Biz 17 yıldır iktidarda olan partiyiz. Ancak manifesto iktidarda olan partilere alternatif üretme derdinde olan muhalefetin uygulaması gereken bir yöntemdir.  Şimdi tüm adaylarımız sahada çalışıyorlar. Muhalefetin adayları henüz belli bile değil, hatta manifesto gibi bir gündemleri yok'' dedi.

Şehir planları, ulaşım, alt yapı, kentsel dönüşümle ilgili konuların önemine değinen Aksu, "AK Parti iktidarlarıyla biz kentsel dönüşümün bayraktarlığını ve Türkiye gündemine de taşıyıcısı olan bir partiyiz. Bir de bunun yanında yatay şehirleşmeyi önemsiyoruz. Bununla beraber büyük bir vizyon ile benzersiz ve akıllı şehirleri uygulamasını da önemsiyoruz. Çünkü artık teknoloji çok ilerledi. Biz bu konuda da ortaya koyacağımız projelerle fark yaratacağız. Öyle ki, kendi temayülümüzü bile elektronik ortamda yaptık. Önümüzdeki süreçte de başkanlarımız sosyal belediyecilik alanlarında faaliyet gösterecek'' dedi.


Geri Dön