12 / 05 / 2024

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır kimdir? Mehmet Fatih Kacır nereden mezun? 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır kimdir? Mehmet Fatih Kacır nereden mezun? 

Yeni Sanayi ve Teknoloji Bakanı 1984 yılında İstanbul'da doğan Mehmet Fatih Kacır oldu. Peki Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır kimdir? Mehmet Fatih Kacır nereden mezun? 



1984 yılında İstanbul’da doğan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul Erkek Lisesi’nde gördü. 

2003'te üniversite giriş sınavlarında Türkiye 12.si olan Mehmet Fatih Kacır, Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümündeki lisans eğitimini 2008'de onur derecesiyle tamamladı. Üniversite mezuniyeti sonrası girişimci olmayı tercih eden Bakan Kacır, kurucusu ve yöneticisi olduğu şirketlerde faydalı model ve endüstriyel tasarımlar geliştirerek yenilikçi uygulamalar hayata geçirdi. 

Girişimciliğin yanında sivil toplum kuruluşlarında da aktif rol alan Mehmet Fatih Kacır, kurucuları arasında yer aldığı Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini 2018'e kadar sürdürdü. 

Kacır, DENEYAP Teknoloji Atölyeleri kurulmasının, özel yetenekli öğrencilere ilişkin yapılan Geleceğin Teknoloji Yıldızları Programı’nın, Bilim Merkezi ve Girişim Merkezi programlarının, dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali olan TEKNOFEST’in öncülerinden oldu. 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır kimdir? Mehmet Fatih Kacır nereden mezun? 

2018'de TÜBİTAK Bilim Kurulu üyesi olan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, 31 Temmuz 2018 tarihinde Cumhurbaşkanı Kararıyla Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcılığına atandı ve Bakanlıkta Milli Teknoloji Hamlesi ve stratejik dönüşüm politikalarından sorumlu olarak görevini sürdürdü. 

Milli Teknoloji Genel Müdürlüğü, Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdürlüğü, TÜBİTAK, Türk Patent ve Marka Kurumu, Türkiye Bilimler Akademisi ve Türkiye Uzay Ajansı çalışmalarının koordinasyonunu sürdüren Kacır, bunların yanı sıra TEKNOFEST İcra Kurulu Başkanlığı, 81 ilde gerçekleştirilen DENEYAP Türkiye projesinin Yönlendirme Kurulu Başkanlığı, teknoloji seviyesi yüksek ürünlere ve yenilikçi teknolojilere yönelik Ar-Ge ve Yatırım Teşvik Programı olan Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Program Komitesi Başkanlığı, Araştırma Altyapıları İzleme ve Yeterlik Değerlendirme Komitesi Başkanlığı, ve Ulusal Teknoloji Girişimciliği Konseyi Başkanlığı görevlerinde de bulundu. 

Türkiye Açık Kaynak Platformunun ve yeni nesil eğitim modeli olan 42 Yazılım Okullarının kuruluşuna da öncülük eden Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin Otomobili Togg teknoloji yol haritasının hazırlanması ve hayata geçirilmesi süreçlerinde de yer aldı. 

2023 Sanayi ve Teknoloji Stratejisi, Ulusal Yapay Zeka Stratejisi, Milli Uzay Programı, Ulusal Teknoloji Girişimciliği Stratejisi, Mobilite Teknolojileri ile Akıllı Yaşam ve Sağlık Teknolojileri Yol Haritası çalışmalarının da öncülerinden olan Kacır, aynı zamanda ASELSAN ve Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı yönetim kurulu üyesi. 

Çok iyi derecede İngilizce ve Almanca bilen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, evli ve iki çocuk babası. 

Yeniden Sağlık Bakanı seçilen Fahrettin Koca kimdir? Fahrettin Koca kaç yaşında, nereli?

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy kimdir? Daha önce hangi görevlerde bulundu? 

Yeni Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak kimdir?


Geri Dön