14 / 05 / 2024

Şanlıurfa'da depremlerde ağır hasar gören 63 okulun yerine yenileri inşa edilecek!

Şanlıurfa'da depremlerde ağır hasar gören 63 okulun yerine yenileri inşa edilecek!

Asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Şanlıurfa'da yıkımı için karar verilen ağır hasarlı toplam 63 okulun yerine çelik konstrüksiyon yapılar inşa edilecek.



Yeni okullar çelik üzerine yapılacak

Yine aktarılan detaylara göre, ağır ve orta hasarlı okullarla ilgili maliyet hesaplamalarının devam ettiğini de dile getiren İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Kurt, şunları kaydetti: "Bugün itibarıyla elimize ulaşmış olan karar ile toplamda 63 okulun yıkım kararı geldi.

Şanlıurfa da depremlerde ağır hasar gören 63 okulun yerine yenileri inşa edilecek!

37 okul ise orta hasarlı. Bu okullarda performans analizi yapılacak ve güçlendirme maliyetleri de hesaplanacak. Eğer bu okullar güçlendirilecekse güçlendirilecek eğer güçlendirilmesi gerekmiyorsa da yıkılacak ve yerine yeni okullar inşa edilecek. Yeni inşa edilecek olan bu okullarda hızlı aksiyon alabilmek için çelik konstrüksiyon yapılarla ilgili çalışmalar hız kesmeden sürüyor. Artık proje aşamasına geçmek üzere. Yaklaşık olarak 3 ay içinde ihale aşamasına dönüşmüş olacak. Çelik yapılar üzerinde hafif yapılar yapılacağı için hızlı şekilde bu okullar tamamlanacak."

Kahramanmaraş Türkoğlu'ndaki deprem konutları yükseliyor!

KOSGEB'in deprem bölgesindeki girişimcilere geri ödemesiz vereceği desteklerin limiti artırıldı!

Çimento sektörü depremler sebebiyle yaşanacak dönüşüme odaklandı!


Geri Dön