28 / 07 / 2024

Schengen vizesinde şok eden ayrıntı! Başvuru yapacaklar dikkat vizeniz riske girebilir!

Schengen vizesinde şok eden ayrıntı! Başvuru yapacaklar dikkat vizeniz riske girebilir!

Türkiye’de yatırım karşılığı vatandaşlığın kapsamının genişletilmesi sonucunda vatandaşların Schengen vizesi başvurularının tehlikeye düşebileceği belirtiliyor. 


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Avrupa Birliği içinde Malta, GKRY ve Bulgaristan’da yakın zamana kadar yatırım karşılığı vatandaşlık uygulaması vardı. GKRY, 2020 Kasım'da uygulamayı durdururken, Bulgaristan'da AB'den gelen telkinlerin ardından 9 senelik süreci Şubat ayında sona erdirdi. 

AB Komisyonu’nun “Avrupa yurttaşlığı satılık olmamalı” savıyla 2020 yılında resmen yasaklanmasını talep etmesine karşın uygulamaya devam eden tek AB üyesi Malta'da, vatandaşlık için en az 750 bin Avroluk gayrimenkul alan yabancıların ülkede 12 ay kalması ve sabıka kaydının olmaması gerekli.

Schengen vizesinde şok eden ayrıntı! Başvuru yapacaklar dikkat vizeniz riske girebilir!

Cumhuriyet'ten Hüseyin Hayatsever'in haberine göre; şu an Türkiye, Avrupa’da en az tutar ve şartla vatandaşlık veren ülkelerin başında yer alıyor. Yatırım karşılığı vatandaşlığın kaldırılmasını savunan Avrupa Birliği'nin gelecek süreçte aday ülkelerden de benzer bir istekte bulunabileceği, hala Türk vatandaşlarınun beklediği AB’ye vizesiz seyahat imkanının ve para karşılığında verilen Türkiye Cumhuriyeti pasaportunun Schengen başvurularında risk oluşturabileceği ileri sürülüyor. 

TOKİ  Ankara  satışları başlıyor! TOKİ'den büyük müjde! 110 bin TL'ye hemen teslim 2+1 ve 3+1'leri kaçırmayın!

Milli Emlak İstanbul'da 485 bin liraya konut satıyor! Milli Emlak'tan kelepir daire fırsatı!

Kripto paralardaki çöküş korkuttu! Bitcoin'in sonu geldi mi? Bitcoin, Ethereum, Dogecoin'de düşüş sürecek mi?


Geri Dön