01 / 05 / 2024

Şebnem Buhara kimdir?

Şebnem Buhara kimdir?

Mimar Şebnem Buhara kimdir? Mimar Şebnem Buhara, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Şebnem Buhara, bugün hangi alanda ve hangi firmada çalışmalarına devam ediyor? İşte Şebnem Buhara..



Şebnem Buhara kimdir?

Mimar Sinan Üniversitesi mezunu Şebnem Buhara, üniversite yıllarında başladığı çalışma hayatına, 1998 yılında kendi kurduğu Boudesign Mimari Ofisi’ nde devam etmektedir. 


Mimari eğitim ve yeteneğini tasarım ve uygulamada kullanmaya odaklı pek çok projeye imza atmıştır. Ana prensibini; müşterilerinin kimliği, istekleri ve hayallerini, kendi mesleki tecrübe ve hayal gücünü katarak doğru, ‘yalın ve zamansız mekanlar yaratmak’ olarak tanımlıyor. 


Bu bağlamda projelerinde kendine has, özel mobilya ve obje tasarımlarıyla da öne çıkıyor. Butik anlayışa sahip Şebnem Buhara, fabrikasyon işlerden bilhassa uzak durarak; mekanın kişiliğini bozmadan ve aynı zamanda yaşayanların da karakterini yansıtan dekorasyonlar yaparak adından söz ettiriyor. 


Şebnem Buhara’nın hedef kitlesi; bir mimarla çalışmayı nitelik olarak gören ve bunu hayatına geçirmek isteyen kitleler. Tasarım çalışmasından önce müşterisinin isteklerini, hayal ettiklerini, özellikle karakter ve yaşayış tarzını kavrıyor. 


Sonrasında tasarım aşaması başlıyor. Müşterisi ve ekibiyle beraber yaptığı kritikten sonra proje üzerindeki son kararını vererek uygulamaya geçiyor.


Şebnem Buhara projeleri:

Anayapı

"Anayapı, kuşaktan kuşağa taşınan istikrarlı gelişimini, hiçbir zaman vazgeçemediği ‘doğruluk’ ilkesine, taşıdığı sorumluluk bilincine ve müşterilerine verdiği değerle, 1947 senesinde Üsküdar’ da iki katlı bir ev inşaatı ile İstanbul’ daki ticari hayatına başlamıştır. Bina Kozyatağı’ nda 350 m² kullanım alanına sahiptir. Ofis dekore etmek, ev dekore etmekten biraz farklıdır. Çünkü burada şirket sahibi ve çalışanlarının karakter ve yaşayış tarzlarına uygun tasarımların yanı sıra, şirketin vizyonunu da yansıtacak ve kuvvetlendirecek tasarımlar olmak durumunda. Anayapı projesine başladığımızda, dış cephe ve bina giriş peyzaj çalışmasıyla birlikte iç dekorasyonda bütünlük sağlamak ve firmanın vizyonunu yansıtmak bizim ilk hedefimiz oldu. Mobilya ve aksesuarların ergonomisi yanında görsel bir bütünlük kazanmaya da çalıştık. Böylelikle hem görsel olarak etkileyici hem de tüm ihtiyaçlara cevap veren bir çalışma ortamı oluşturduk."


Beykoz Konakları' nda Villa

"Sadeliğin ve zarafetin bütün özelliklerini bir arada bulunduran özel bir yuva...

Beykoz Konakları’ nda bulunan 400m² kullanıma sahip villa, sahiplerinin de yaşam tarzına uygun, geleneksel çizgilerin net dokunuşlarıyla farklı bir stil yansıtıyor. Salonu; oturma bölümü, yemek bölümü, kütüphanesi ve şöminesiyle dinlenme bölümü olarak farklı işlevlerin bir arada bütünlük oluşturduğu ve geçişleriyle modern, sade ve sıcak bir yuva olarak tasarladık. Geniş pencereler ile gün ışığıyla dans eden özel tasarım abajur ve aplikleriyle, salonun her yerinde ışık oyunları yaparak ferah ve huzurlu bir ortam yarattık. Osmanlı figürlerini kullandığımız aksesuarlarla, seçkin duvar kağıdı seçimiyle yemek bölümünü, göze hitap eden keyifli yemeklerin, hoş aile sohbetlerinin yapılacağı günlere hazırladık. Evin genelinde göze çarpan, toprak renginin en zarif tonlarını kullandık. Bu sayede doğayı da evin içine başarıyla taşıdık. Küçük mekanların hak ettiği değerle, TV odasında seçtiğimiz renk ve yalın mobilyalar ile ailenin sık sık bir arada olabileceği keyifli bir mekan yarattık. Çocuk yatak odası ise sade bir görkeme sahip. Seçilen duvar kağıdı ve tamamı cam olan balkon kapısında uygulanan sticker çalışması ile tam bir bütünlük oluşturduk. Bu sayede odanın sahibi küçük hanımefendiye de gelecek planlarını rahatlıkla kurabilmesi için ferah ve eğlenceli bir ortam sağladık. Ebeveyn yatak odası ise başlı başına bir tarza sahip. Beyaz rengin, kahve tonlarıyla yaptığı ışık oyunları, seçilen kumaşların kalitesi ve tasarımdaki netlik ilk bakışta göze çarpıyor. Biraz daha dikkatli baktığınızda ise, abajurlardaki ve yatak başındaki zarif detaylar, çalışma masasının sadeliği ve ergonomisi, dinlenme koltuğunun davetkar görüntüsü sizi karşılıyor. Butik anlayışa sahip fabrikasyon işlerden bilhassa uzak durarak; mekanın kişiliğini bozmadan ve aynı zamanda yaşayanların da karakterini yansıtan dekorasyonlar yaparak adımızdan söz ettirmeye devam ediyoruz."



Geri Dön