10 / 05 / 2024

Sebze ve meyve fiyatları rekora koşuyor! Alım gücü iyice düşüyor

Sebze ve meyve fiyatları rekora koşuyor! Alım gücü iyice düşüyor

Antalya Ticaret Borsası (ATB)'ndan elde edilen bilgler ışığında, meyve fiyatları yüzde 120,7, sebze fiyatları yüzde 87,2 artış gösterdi.



DOMATES, SEBZE VE MEYVE FİYATLARINDAKİ DEĞİŞİM

Şubat ayında domates fiyatları yıllık yüzde 109,87 arttı. Domates miktar endeksi yüzde 26,13 azaldı. Sebze ücretlerindeki senelik değişim yüzde 87,18 olurken, sebzenin senelik miktar endeksi ise yüzde 8,93 geriledi.

Sebze ve meyve fiyatları rekora koşuyor! Alım gücü iyice düşüyor
Meyve ücretlerindeki enelik değişim ise yüzde 120,72 ile rekor seviyede gerçekleşti. Meyvedeki senelik işlem miktar gerilemesi ise yüzde 11,92 oldu.

Aylık verilere bakıldığında ise domates fiyatları yüzde 43,43 yükseldi, domates miktar endeksi yüzde 36,63 azaldı. Sebze fiyatları yüzde 39,37 arttı, sebze miktar endeksi yüzde 24,56 azaldı. Meyve fiyatları yüzde 9,70 arttı,  meyve miktar endeksi yüzde 2,70 azaldı.

Merkez'in döviz rezervi azaldı! 121,2 milyar dolar oldu

İstanbul'dan büyük kaçış başladı! Riskli bölgeler terk ediliyor

Bunu yaptıysanız geçmiş olsun! 331 bin lira ceza ödeyeceksiniz


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön