02 / 05 / 2024

Seçim öncesi halka arzlara talep patladı! Ünlü restoran zinciri BigChefs de halka açılıyor!

Seçim öncesi halka arzlara talep patladı! Ünlü restoran zinciri BigChefs de halka açılıyor!

Şirketlerin halka arza olan ilgisi tam gaz devam ediyor. Halka arz kervanına son olarak restoran zinciri markası BigChefs de katıldı. Sermayesinin yüzde 31,78’ini halka açacak olan şirket, 3-4-5 Mayıs tarihlerinde 22,50 liradan talep toplayacak.



Restoran zinciri markası BigChefs, halka arz için gün sayıyor. Şirket paylarının halka arzına ilişkin izahnamenin Sermaye Piyasası Kurulu tarafından onaylandığı belirtilirken, 3 Mayıs ile 5 Mayıs tarihleri arasında pay başına 22,50 liradan talep toplanacağı açıklandı.

Seçim öncesi halka arzlara talep patladı! Ünlü restoran zinciri BigChefs de halka açılıyor!

Halka arza ilişkin yapılan yazılı açıklamada, BigChefs’in, geçen yıl sonu itibariyla 3 farklı marka altında kendi işlettiği ve franchise restoranlarıyla birlikte yurt içinde ve yurt dışında toplam 100 şubesi ile 12 milyonu aşkın kişiyi ağırladığı bildirildi. Şirketin Aralık 2022 tarihinde bir önceki yıla kıyasla yüzde 222 oranında büyüdüğü kaydedilirken, 895 milyon lira hasılat elde ettiği kaydedildi. Şirketin aynı mali dönemdeki net karının ise 105 milyon lira olarak gerçekleştiği belirtildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön