17 / 05 / 2024

Seçim öncesi halka arzlara talep patladı! Ünlü restoran zinciri BigChefs de halka açılıyor!

Seçim öncesi halka arzlara talep patladı! Ünlü restoran zinciri BigChefs de halka açılıyor!

Şirketlerin halka arza olan ilgisi tam gaz devam ediyor. Halka arz kervanına son olarak restoran zinciri markası BigChefs de katıldı. Sermayesinin yüzde 31,78’ini halka açacak olan şirket, 3-4-5 Mayıs tarihlerinde 22,50 liradan talep toplayacak.



YÜZDE 31,78’İ HALKA AÇILIYOR

Seçim öncesi halka arzlara talep patladı! Ünlü restoran zinciri BigChefs de halka açılıyor! 

Yazılı açıklamada, sermaye artırımı ve ortak satışı yöntemiyle gerçekleştirilecek halka arzda, şirketin çıkarılmış sermayesinin 100 milyon liradan 107 milyon liraya yükseltileceği belirtildi. Artırılacak 7 milyon liralık nominal payın halka arz edileceği, ayrıca 27 milyon lira nominal değerli payların da ortak satışı kapsamında halka açılacağı bilgisi paylaşıldı. Buna göre, halka arz sonrası BigChefs sermayesinin yüzde 31,78’i Borsa İstanbul’da (BİST) işlem görecek. Açıklamada, halka arzda 3 milyon lira nominal değerli paylara ilişkin ek satış hakkının da kullanılması durumunda halka açıklık oranının yüzde 34,58 olacağı belirtildi.

Halka arz işlemi Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası ile Deniz Yatırım liderliğinde oluşturulan konsorsiyum tarafından gerçekleştirilecek. Halka arzın, ek satış hariç yüzde 80’inin bireysel yatırımcılara, yüzde 20’sinin ise yurt içi kurumsal yatırımcılara ayrıldığı belirtildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön