17 / 05 / 2024

Seçim öncesi piyasalar kritik virajda! Dolar tüm zamanların rekorunu kırdı!

Seçim öncesi piyasalar kritik virajda! Dolar tüm zamanların rekorunu kırdı!

Merkez Bankası’nın faiz kararını vereceği yeni haftaya piyasalar hareketli girdi. Geçen haftayı kayıpla tamamlayan borsa yeni haftaya da düşüşle başladı. Dolar ise 20 lirayı geçti.



DOLAR 25 LİRALARI GÖREBİLİR

Özkanlı, Merkez Bankası’nın faiz politikasında değişiklik beklemediğini belirterek şunları söyledi: “Vadeli işlemler piyasasında oluşan fiyatlama, ekonominin daha sürdürülebilir bir dengeye gelebilmesi için dolar kurunun 24-25 TL aralığında bir yere çıkması beklentisini artırıyor. Seçim belirsizliği ortadan kalkana kadar Merkez Bankası’nın para politikasında bir değişiklik beklememek lazım.”

Dinamik Yatırım Baş ekonomisti Enver Erkan ise “İkinci turun nasıl sonuçlanacağına dair belirsizlik olduğu sürece faiz politikası için tahmin yapma eşiğinde olamayız. Enflasyonu düşürmek için Ortodoks politikalar gerekiyor. Mevcut ekonomik büyüme perspektifi ise faizlerin artırılmasına imkan tanımıyor” diye konuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön