02 / 05 / 2024

Seçimden sonra BIST 100'de 99 hissede yükseliş yaşandı! Hangi şirket değer kaybetti? 

Seçimden sonra BIST 100'de 99 hissede yükseliş yaşandı! Hangi şirket değer kaybetti? 

Borsa İstanbul BIST 100 endeksi seçimin ardından ilk işlem gününün yarısında yükseliş gösterdi. İşte ayrıntılar...



Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; günün ilk yarısında sanayi endeksi yüzde 4,78, hizmetler endeksi yüzde 4,16, mali endeks yüzde 3,97 ve teknoloji endeksi yüzde 5,50 değer kazandı. 

SADECE 1 HİSSE DEĞER KAYBETTİ 

Önceki kapanışa göre günün ilk yarısında BIST 100 endeksine dahil olan hisselerden 99'unda yükseliş yaşanırken, sadece bira şirketi Anadolu Efes'in değer kaybettiği belirlendi.

Borsada çimento, inşaat ve gayrimenkul şirketlerinin hisseleri seçimin ardından ilk günde pozitif bir seyir izledi. Çimento hisselerinin birçoğu günün ilk yarısında tavan yaptı.

İnşaat endeksi günün ilk yarısında yüzde 4,98, gayrimenkul yatırım ortaklığı hisseleri yüzde 3,98, yapı malzemeleri ve çimento hisselerini listeleyen endeks yüzde 7,41 yükseliş kaydetti.  

Seçimden sonra BIST 100 de 99 hissede yükseliş yaşandı! Hangi şirket değer kaybetti? 

Seçimden sonra BIST 100'de 99 hissede yükseliş yaşandı! Hangi şirket değer kaybetti? 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön