02 / 05 / 2024

Seçimler konut piyasasında durgunluğa neden oldu!

Seçimler konut piyasasında durgunluğa neden oldu!

Türkiye'nin son aylarda yaşadığı siyasi kriz ve seçim atmosferi döviz kurlarında olduğu gibi faizlerde de belirsizliklere yol açıyor. Emlak sektörü ve konut alma planları yapanlar bu belirsizliklerden ciddi derecede etkileniyor.




Emlak sektörü tedirgin Doların dalgalanması, faizlerin güvensizliği, yaklaşan seçimler konut piyasasında durgunluğa neden oldu. Alan da satan da düşünüyor. 

Türkiye'nin son aylarda yaşadığı siyasi kriz ve seçim atmosferi döviz kurlarında olduğu gibi faizlerde de belirsizliklere yol açıyor. Emlak sektörü ve konut alma planları yapanlar bu belirsizliklerden ciddi derecede etkileniyor. Türkiye faiz ve döviz kurlarının uzun süredir sabit çizgide kalmasına tam alışmak üzereyken son aylarda yaşanan politik krizlerle yine nostaljik günler yaşamaya başladı. Kurlarla ve faiz rakamları ile yatıp kalkmaya başladık ve bir çok sektör bu durumdan etkileniyor. 

Konut ve emlak sektörü de bu etkilenmeyi en şiddetli yaşayan sektörlerde biri oldu. Yükselen faizlerin emlak satın almada tüketicileri tedirgin ettiğini belirten Nanda Yapı Pazarlama ve Kurumsal İletişim Müdürü, ilk şokun atlatılmak üzere olduğunu belirtti. 


MORAL BOZUYOR 

Ekonomide ani değişikliklerin bir süre sonra kendi düzenini kurduğunu anlatan Uzun, "Yüksek enflasyonları, devalüasyonları çokça yaşamış bir ülke olarak bu konularda ne kadar tecrübeli olsak da dengelerin ani değişimi sokaktaki simitçiyi bile etkiliyor. İthal ürünlere zam yapma sıkıntısı tüm piyasaları zam yapmaya zorluyor. Zincirleme reaksiyon ve Merkez Bankası gibi kurumların müdahaleleri sonucu gerçekleşen direnişler neticesinde bir orta yol bulunuyor. Fakat "ya artarsa, ya düşerse1' şüpheleri piyasalardaki dengeleri bozmaya yetiyor" diye konuştu. 


Güneş


Geri Dön