07 / 07 / 2024

Seçimler konut sektörünü nasıl etkiledi?

Seçimler konut sektörünü nasıl etkiledi?

Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçilmesi İnşaat sektöründe doping etkisi yaptı. 2014'te iki seçimi geride bırakan sektör oyuncuları artık geleceğe umutla bakıyor ve sektörün hareketlenmesini bekliyor.



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın hafta sonu yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde gösterdiği başarı, inşaat sektöründe de coşkuyla karşılandı. Türkiye ekonomisinin amiral gemisi konumundaki sektörün temsilcileri, bu sonucu mevcut istikrarın devam edeceği şeklinde yorumladılar. Son 12 yılda ekonomik ve siyasi yönden çok büyük başarılara imza atıldığına işaret eden inşaat sektörünün dev oyuncuları, yeni yatırımlara başlamak için siyasi ve ekonomik istikrarın devam etmesini istiyor. 



Süleyman Çetinsaya Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı


Seçimler konut sektörünü nasıl etkiledi?


İnşaat sektörü yükselecek


Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde çıkan sonucun ülkemizin geleceği ve inşaat sektörü için hayırlı olacağını düşünüyorum. Demokrasinin kazandığı ülkemizde, istikrarın sürdüğü, büyüme hedeflerinin gerçekleşeceği bir süreç başlayacak. İnşaat sektörü bu sonuçla daha da ileriye gidecek.


Uğur Dumankaya Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı 


Seçimler konut sektörünü nasıl etkiledi?


Ülkemiz refaha kavuşacak 


Demokrasinin eksiksiz olarak işlemesi ve toplumun çeşitli kesimlerinin temsili bakımından cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde farklı adayların yarışta bulunması ülkemizin siyasi olgunluğu açısından önemli bir gelişmeydi. Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığının ülkemizin toplumsal refahına önemli katkılar yapacağı kanaatindeyim. 


Hamit Demir Demir inşaat Yönetim Kurulu Başkanı


Seçimler konut sektörünü nasıl etkiledi?


En büyük yardımcımız olacak 


Cumhurbaşkanımız iktidara geldiği ilk günden bugüne nasıl Türkiye kazandıysa bugün de ülkemiz kazandı. Kurulan bu istikrar ve güven ortamı yarınlarımızın bugünden daha iyi olacağının kanıtıdır. Kendisinin kentsel dönüşüm ve Türkiye'nin yapılanmasında bizim en büyük destekçimiz olacağına inanıyoruz. Allah yar ve yardımcısı olsun. 


Tamer Özyurt Özyurtlar Şirketler Grubu Başkanı


Seçimler konut sektörünü nasıl etkiledi?


Halk liderinin arkasında yer aldı


Seçim sonuçları halkın oyunu bir kez daha istikrardan yana kullandığını gösterdi. Ortadoğu ve Basra Körfezi'nde bu kadar karışıklık yaşanırken, Türkiye'de istikrarın bir kez daha tasdiklenmesi, halkın liderinin arkasında olması o bölgelerdeki yatırımcıları Türkiye'ye çekecektir. Seçimlerin hemen sonrasında birkaç hafta içerisinde ekonomideki bu hareketlilik ciddi anlamda hissedilecektir. 



Talat Kılıç Kılıçoğlu Grup Yönetim Kurulu Başkanı 


Seçimler konut sektörünü nasıl etkiledi?


İç piyasa pozitif etkilenecek 


Türk halkı sandığa giderken öncelikli olarak ekonomik istikrarı düşündü ve oyunu istikrardan yana kullandı. Cumhurbaşkanlığı seçiminde çıkan tablo ile istikrarın korunması piyasalara olumlu yansıyacaktır. Sayın Erdoğan'ın ilk turda seçilmesi iç piyasayı pozitif yönde etkileyecektir. Önümüzdeki dönemde gayrimenkul sektöründe ciddi bir sıçrama yaşanacak ve faizlerin düşme eğilimi devam edecektir. 


Evrim Karayel Gürallar Yapı Genel Müdürü


Seçimler konut sektörünü nasıl etkiledi?


İstikrardan destek alıyoruz


Seçimlerin ülkemiz için hayırlı ve uğurlu olmasını diliyoruz. Gayrimenkul sektörünün istikrardan nemalandığını, istikrar sayesinde sektörün hızlı bir şekilde büyüdüğünü görüyoruz. Bu sonucun ülkemizin istikrarını ivedi bir şekilde artırmasını ümit ediyoruz ve hayırlı olmasını istiyoruz. 


Serdar İnan İnanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı 


Seçimler konut sektörünü nasıl etkiledi?


Yurtdışı satışlarımız artacak


Dolar düştü, borsa çıktı ve faizler düştü. Bu üç göstergenin hepsi de olumlu yönde. Türkiye'nin geleceği adına hayırlı olmasını diliyoruz. Gayrimenkul istikrara muhtaç bir sektör. Onun için Türkiye'de hafif bir rüzgâr esse gayrimenkul sektörü üşütüyor. Bu durum hem yurtdışı hem de yurtiçi satışlarına etki ediyor. Özellikle yurtdışı satışların hızla yükseleceğini düşünüyorum. 


Yaşar Aşçıoğlu Aşçıoğlu İnşaat Kurulu Başkanı


Seçimler konut sektörünü nasıl etkiledi?


Önümüzdeki 5 yıl daha kaos olmayacak 


Sonucun sektörümüzü olumlu etkileyeni düşünüyorum. Hem inşaat sektörü, hem de iş dünyası bu durumu olumlu algılayacaktır. Ülke ve sektör olarak kafamızdaki soru işaretleri ortadan kalktı. 


Dolayısıyla halka güven veren ismin başkan olması, 5 yıl daha kaosun olmayacağını öngörmemizi sağlıyor. Bu da işadamı olarak yeni yatırım kararlarımıza olumlu yansıyacaktır. 


Hanifi Mutlu Mutluhan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı


Seçimler konut sektörünü nasıl etkiledi?


İktidara güvenmeye tamam


Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın 12 yıllık başarısının cumhurbaşkanlığında da devam edeceği inancındayım. Sonuçlara baktığımızda iktidara güven olduğunu ve Türkiye'de istikrarın devamının istendiğini anlıyoruz. Ben de bu sonucun ülkemiz açısından daha hayırlı olacağı düşüncesindeyim. 


Bülent Dindar 216 Yapı Yönetim Kurulu Başkanı


Seçimler konut sektörünü nasıl etkiledi?


Satışlar hareket kazanır


Cumhurbaşkanımızın seçilmesiyle belirsizlik ortadan kalktı. Gündem siyasetten tekrar ekonomiye döndü. Faizlerdeki düşüş devam eder. Bu da gayrimenkul satışlarını hareketlendirir. 


Geri Dön