15 / 05 / 2024

Seçimlerden sonra zam fırtınası! Asıl zamlar 28 Mayıs’tan sonra!

Seçimlerden sonra zam fırtınası! Asıl zamlar 28 Mayıs’tan sonra!

14 Mayıs seçimlerinin ardından çarşı pazarda birçok ürüne üst üste zam geliyor. Bu hafta bakliyattan bebek bezine kadar birçok ürün gruplarına yüzde 4 ila yüzde 23 bandında zam gelirken, uzmanlar asıl zamların ikinci tur sonrası geleceğini ifade etti.



14 Mayıs tarihinde yapılan seçimlerin olacağı hafta 345 TL olan 1,2 kiloluk bebek maması bir hafta içinde yüzde 15,6 oranında artarak 409,5 TL’ye yükseldi. Bunun yanı sıra, 12’li paket bebek ıslak mendili ise yüzde 28,3 artarak 208 TL’ye çıktı.

İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel ise, ikinci el otomobil fiyatlarının 14 Mayıs sonrası yüzde 50 oranında arttığını ifade etti.

Seçimlerden sonra zam fırtınası! Asıl zamlar 28 Mayıs’tan sonra!

ASIL ZAM İKİNCİ TURDAN SONRA

Sozcu.com.tr’ye konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Genel Başkanı Ramazan Bingöl, menü fiyatlarındaki zammın et fiyatlarına gelen zam nedeniyle meydana geldiğinin altını çizdi. Aynı zamanda, Gıda Perakendecileri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Tüfekçi ise bu hafta itibarıyla birkaç üründe irili ufaklı fiyat değişimlerinin meydana geldiğini ve en çok fiyat artışının ise ayçiçek fiyatlarında yaşandığını söyledi.

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel ise, gelen zamlara ilişkin yaptığı açıklamada hazırgiyim kanadında talebin beklemede olmasından kaynaklı fiyat artışlarının da beklemede olduğunu söyledi. Öncel, firmaların 28 Mayıs’taki ikinci tur cumhurbaşkanlığı seçimlerinin bitmesinin ardından gelen talebe göre zam oranlarını belirleyeceğini vurguladı.

Kızılay’dan son dakika KPSS şartsız personel alımı! Elinizi çabuk tutun!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay’dan ‘nakit avans’ iddialarına yanıt: ‘Çıkan haberler doğru değil’

Başkan Tüfekçi'den korkutan açıklama: 'Et fiyatları hafta sonu 250 TL'yi görecek!'


Geri Dön