13 / 05 / 2024

Şefik Çerçioğlu Kimdir? Şefik Çerçioğlu ne iş yapıyor?

Şefik Çerçioğlu Kimdir? Şefik Çerçioğlu ne iş yapıyor?

Şefik Çerçioğlu kimdir? Şefik Çerçioğlu’nun mesleği nedir? Şefik Çerçioğlu hangi üniversiteden mezundur? İşte detaylar!



ŞEFİK ÇERÇİOĞLU KİMDİR?

Şefik Çerçioğlu, 1936 yılında Aydın’da dünyaya geldi. Çerçioğlu, ülkemizin otomotiv sektöründe en önemli isimlerden biridir.

ŞEFİK ÇERÇİOĞLU EĞİTİM DURUMU!

Genç yaşlardan itibaren her zaman zanaatkarlığa merakı vardı. Çocukluğu boyunca amcasının dükkanında çırak olarak eğimli çivileri hizalamaya başladı ve sonrasında kaynak işçiliğinin temellerini öğrendi ve sonrasında da zanaatkar akşam kurslarına katıldı.

ŞEFİK ÇERÇİOĞLU İŞ HAYATI!

Çerçioğlu, 1955’te Kore Savaşı sırasında Birleşmiş Milletler Komutanlığı için gönüllü olarak Türk birliklerine katılarak, yurtdışına çıktı.

1961’de Çerçioğlu, 1955 yılında yaşanan Kore Savaşı savaşından sonra Almanya ekonomisini düzeltmek için anavatanlarından ayrılan işçiler ile Almanya’ya göç etti. Yerel ısıtma sistemi üreticisinde kaynak operatörü olarak birkaç yıl çalıştıktan sonra, üretim şefliğine yükseldi.

Almanya’da geçirdiği 4 koca yıldan sonra yolculuğunun bir sonraki evresi olan, pek çok fırsatı yakalayacağını ve kendisine avantaj sağlayacağını hissettiği ABD’ye gitti. ABD’de birçok endüstriyel şirkette başarılı kariyerine burada devam etti.

1972’de Çerçioğlu kendi işini kurmaya karar verdi ve ülkesine döndü. Birkaç ortaklık girişiminden sonra kendi jant fabrikasını kurma hayalini gerçeğe dönüştürdü. JANTSA kuruluş faaliyetlerine 1975 yılında başladı ve o tarihten itibaren, Şefik Çerçioğlu, JANTSA Yönetim Kurulu Başkanı olarak görevini yürütüyor.

ŞEFİK ÇERÇİOĞLU EVLİ Mİ BEKAR MI?

Şefik Çerçioğlu’nun Ercan Çerçioğlu ve Erkan Çerçioğlu adında iki oğlu vardır.


Geri Dön