29 / 04 / 2024

Sehil İnşaat Türkmenistan'da demir-çelik fabrikası inşa etti

Sehil İnşaat Türkmenistan'da demir-çelik fabrikası inşa etti

Türkmenistan'da, Sehil İnşaat şirketi ve Erenco konsorsiyumu tarafından inşa edilen demir-çelik fabrikası Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov tarafından açıldı.



Fabrikanın dün gerçekleştirilen açılış töreninde konuşan Türkmen lider Gurbanguli Berdimuhamedov, fabrikayı kalkınış devrinin göstergesi' olarak niteledi. Ülkede yeni bir sektörün oluştuğunu belirten Berdimuhamedov "emeği geçen herkesi kutluyorum. Türkmen toprağındaki bu fabrikanın büyük başarılar gerçekleştirmesini arzu ediyorum." dedi. Açılış kurdelesini kesen Berdimuhamedov, 'ya bismillah' diyerek düğmeye bastı ve fabrikayı hizmete açtı. Daha sonra heyetle fabrikayı gezen Berdimuhamedov, yetkililerden bilgiler aldı. Türkmen lider, Türkiye Büyükelçisi Hüseyin Avni Bıçaklı ile de bir süre sohbet etti.

Sehil Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Çap, Türkmenistan'da tarihî bir gün yaşandığını belirtti. Ağır sanayinin ilk temellerinin atıldığını vurgulayan Çap, Devlet Başkanı'nın açılışa gelmesinin kendilerini onurlandırdığını ifade etti. Çap, "Bu tür müesseselerin Türk şirketleri tarafından kurulması Türkmenistan ile Türkiye arasındaki dostluk bağlarını güçlendiriyor." dedi. Türkmenistan'da inşa ettikleri tesis sayısının 52'ye ulaştığını ifade eden Çap, önümüzdeki günlerde yine Türkmenistan'da Polis Akademisi ve Hazar kıyısındaki iki otelin açılışını gerçekleştireceklerini kaydetti. Aşkabat'a 25 kilometre mesafede inşa edilen 45 bin metrekare kapalı alan üzerine kurulu fabrikada her çeşit demir profil, 8'likten 32'liğe kadar her boyda çubuk demirin yanı sıra 8 değişik çelik de üretilecek.
Zaman


Geri Dön